Soğuk kış günlerinde iç ısıtan, yaz aylarında ise ferahlatıcı bir seçenek olan yoğurt çorbası, her mevsim sofralarınıza eşlik edecek. İşte kolay yoğurt çorbası tarifi ve püf noktaları.

Ev yapımı yoğurt çorbası ile akşam yemeklerinizi taçlandırmaya ne dersiniz? Pratik, lezzetli ve sağlıklı bu çorba, tüm ailenizi mutfağa davet edecek.

Geleneksel lezzetlerimizden biri olan yoğurt çorbası, sadece birkaç adımda hazırlayabileceğiniz sağlıklı ve doyurucu bir seçenek. Malzemelerinizi hazırlayın ve lezzetli yoğurt çorbasının keyfini çıkarın.

Yoğurt Çorbası Tarifi

Herkesi kendinize hayran bırakın: Basit malzemelerle ağızda dağılan Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi Herkesi kendinize hayran bırakın: Basit malzemelerle ağızda dağılan Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi

Malzemeleri

2 litre su
1 tane yumurta
6 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı un (tepeleme olacak)
1,5 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane

Sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı pul biber

Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Yoğurt çorbası yapımı için öncelikle çorba tenceremizi ocağa alalım. Orta boy çorba tenceremizin içerisine suyu koyalım. Ardından pirinçleri ekleyelim. Pirinçler yumuşayana dek pişirme işlemi yapalım.
Çırpma kabı alalım ve terbiye yapımına geçelim.
1 adet yumurtayı kıralım. Ardından 1 yemek kaşığı un ve 1,5 su bardağı yoğurdu dökelim.
Tüm malzemeleri güzelce çırpalım. Pürüz kalmaması için dikkat etmeniz gerekir.
Ocakta pişen sudan bir kepçe alarak terbiyemizin içerisine dökelim. Dökerken karıştıralım.
Bu işlemi birkaç kere tekrar almamamız gerekiyor ki çorbamızın terbiyesi kesmesin. Eğer terbiye keserse çorbamız istediğimiz gibi olmayacaktır.
Pirinçler pişmeye devam ederken su ile ılımasını sağladığımız terbiyemizi tencerenin içerisine yavaş yavaş dökelim. Dökerken karıştırma yapalım.
Terbiyeyi dökmemizin ardından çorbamızı güzelce karıştıralım. Kaynayana kadar karıştırma işlemi yapmak çorbanın kesmesinin önüne geçecektir.
Tuz ilavesi yapalım ve tekrar karıştıralım.
Dilerseniz bu şekilde pişme işlemi devam ederken kuru nane, tuz ve pul biberi ilave ederek pişirebilirsiniz.
Bir sos tenceresi alalım.
İçerisine 2 yemek kaşığı kadar tereyağını ilave edelim.
Tereyağı eridiğinde 2 çay kaşığı pul biber, 2 çay kaşığı kuru naneyi ilave edelim.
Nane yandığında ocağın altını söndürelim. Sosumuzu çorba tenceremize dökelim. Güzelce karıştıralım.
Yoğurt çorbanız hazır. Dilerseniz kıtır ekmeklerle servis edebilirsiniz.

Yoğurt çorbası, lezzeti ve sağlık faydaları ile sofralarınızın vazgeçilmez bir parçası olacak. Bu tarif ile adım adım lezzetli ve hafif bir çorba hazırlayabilir, tüm ailenizle birlikte keyifle tüketebilirsiniz. Pirinç ve yoğurtun mükemmel uyumu, soğuk kış günlerinde iç ısıtacak, sıcak yaz günlerinde ise ferah bir seçenek sunacak. Tarifimizi deneyin ve sağlıklı bir akşam yemeğinin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi