Ezogelin çorbası, mercimek, bulgur ve baharatların mükemmel uyumuyla hazırlanan, Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu pratik tarif ile evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz ezogelin çorbası, öğle ya da akşam yemeklerinizde sıcacık bir seçenek sunuyor.

Anadolu'nun geleneksel lezzeti ezogelin çorbasını evinizde yapmaya ne dersiniz? İster düdüklü tencerede ister normal tencerede, bu tarif ile mükemmel bir ezogelin çorbası hazırlayabilirsiniz. Malzemelerden yapılışına, işte lezzetli ve pratik ezogelin çorbası tarifi.

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, besleyici ve lezzetli bir çorba arıyorsanız, ezogelin çorbası mükemmel bir seçenek. Mercimek, bulgur ve zengin baharatlarla hazırlanan bu çorba, Anadolu'nun sıcak ve samimi lezzetlerinden biri. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz ezogelin çorbası tarifi.

Ezogelin Çorbası Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı bulgur
2 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı nane
2 diş sarımsak
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
2 litreye yakın sıcak su
Tuz

Ezogelin Çorbası Yapılışı Tarifi

Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi

Ezogelin çorbası yapmak için düdüklü tencerede önce rendelemiş olduğumuz soğanı ve ezmiş olduğumuz sarımsağı tereyağında kavuruyoruz.
Soğanlar diriliğini kaybetsin yeterli yakmadan orta ateşte kavuralım.
Soğanlar kavrulunca naneyi, kırmızı biberi ve salçayı ilave edip. Kavurmaya devam edelim.
Bir iki karıştırdıktan sonra yıkadığımız mercimeği, pirinci, bulguru ve tuzunu da ilave ederek karıştıralım.
Başka bir tarafta kaynamakta olan 2 litreye yakın suyu üzerine boşaltalım.
Düdüklünün kapağını ve düdüğünü kapattıktan sonra 10 dakika pişiriyoruz. Normal tencerede de yapabilirsiniz ama biraz daha geç pişecektir (yaklaşık 30-40 dakika sürecektir).

Editör: Haber Merkezi