Ev yapımı çorbanın rahatlatıcı etkisini ve lezzetini birleştiren bu tarif, ailenize sağlıklı bir seçenek sunacak. Sebzeli şehriyeli tavuk çorbası, sofralarınızın yeni yıldızı olmaya aday.

Besleyici sebzeler ve lezzetli şehriye ile zenginleştirilmiş tavuk çorbası, kış akşamlarınızı ısıtacak. Bu kolay ve lezzetli tarifi keşfedin.

Herkesin bayılacağı Kolay Poğaça tarifi: Şipşak hazırlanıyor Herkesin bayılacağı Kolay Poğaça tarifi: Şipşak hazırlanıyor

Soğuk havalarda sığınacağınız bir liman arıyorsanız, sebzeli ve şehriyeli tavuk çorbası tam size göre. Hem sağlıklı hem de son derece lezzetli bu çorbayı hemen denemelisiniz.

Sebzeli Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi

Malzemeler

2-3 adet tavuk budu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kırmızı kapya biber
2 adet yeşil biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet havuç
1-2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı arpa şehriye
1-1,5 litre tavuk suyu1
1 litre normal su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı sebze baharatı
6-8 dal maydanoz

Sebzeli Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi

Tencereye tavuk butlarını alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyip, 1 çay kaşığı tuz, 1-2 defne yaprağı,2-3 adet karabiber ekleyip haşlayalım. Haşlanan tavuk etini didikleyip, suyunu süzüp kenara alalım.
Tencereye yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip biraz soteliyoruz. Ardından küçük doğranmış biberleri, küçük doğranmış havucu ekleyip kavurmaya devam edelim. Salçasını ekleyip, 2 dk daha kavuralım.
Ardından kabuğu soyulmuş küçük küçük doğranmış domatesi ekleyip, 2-3 dk daha kavuruyoruz. Tavuk suyu ve normal suyu ekleyip, tuz ve baharatları ilave edip karıştırıyoruz.
Daha sonra şehriyeyi ekleyip, 5-1o dk pişiriyoruz. Didilenmiş tavuk etlerini ekleyip biraz pişiriyoruz.
Son olarak kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırıp kısık ateşte 8-10 dk kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak limon eşliğinde servis ediyoruz.

Sebzeli şehriyeli tavuk çorbası, kış mevsiminin soğuk günlerinde içinizi ısıtacak, besleyici ve lezzetli bir seçenektir. Hem kolay hazırlanışı hem de doyurucu özelliği ile bu tarif, aile yemeklerinizin vazgeçilmez bir parçası haline gelecek. Çorbanızı hazırlarken seçtiğiniz taze sebzeler ve kaliteli malzemeler, lezzetin sırrını oluşturur. Şimdi mutfağa girin ve bu harika tarifi ailenizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi