Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan analı kızlı çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Hem besleyici hem de lezzetli bu çorbanın tarifine adım adım birlikte bakalım.

Anadolu'nun zengin mutfak kültüründen gelen analı kızlı çorba, aile sofralarınızı şenlendirecek. Bulgur ve etin mükemmel uyumuyla hazırlayacağınız bu çorbayı sevdiklerinizle paylaşın.

Soğuk günlerin vazgeçilmez lezzeti analı kızlı çorba, her yudumda sıcak bir aile sofrası hissi uyandırıyor. Sevdiklerinizi bu lezzetle mutlu etmek için işte tarifi.

Analı kızlı çorbası tarifi

MALZEMELER

Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi

Dış köftesi için:

1, 5 su bardağı ince bulgur
1 yumurta
Tuz
3 yemek kaşığı un. (ıslatmak için ılık su)

İç malzemesi:

200 gram kıyma
1 orta boy soğan
Toz biber
Tuz ve karabiber
1 su bardağı haşlanmış nohut
200 gram haşlanmış et
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ ve tuz

TARİF

Bulguru az bir ılık su ile ıslatıyoruz, biraz yumuşayınca salça ve tuzunu koyup elimizi ıslatarak yoğuruyoruz.

Hamur kıvama gelmeye başlayınca yumurta ve unu ekleyip (içli köfte hamuru gibi olacak) kıvama gelene kadar yoğuruyoruz.

Daha sonra soğan ve kıymayı bir tavada kavuruyoruz indirmeden karabiber, tuz ve toz biber ekleyip altını kapatıyoruz ve soğutuyoruz.

Bulgurdan yaptığımız hamurdan küçük parçalar alıp içli köfte gibi açıp içine hazırladığımız kıymadan koyup kapatıyoruz.

Hazırladığımız kıyma bitene kadar böyle yapıyoruz.

Hamurun kalanını boş küçük köfteler yapıyoruz.

Yaptığınız köfteleri kaynayan suda haşlıyoruz. (suyun içine yarım limon suyu ve tuz ekleyin ki köfteler açılmasın).

Bir tencereye biraz sıvı yağ ve salça koyup biraz soteleyip haşladığımız et ve nohutu ekliyoruz.

Üzerine et suyu koyup özleşene kadar kaynatıyoruz içine haşladığımız köfteleri atıp bir taşım daha kaynatıp kapatıyoruz.

Editör: Haber Merkezi