SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, sınava hazırlanan öğrencilere “Dijital Detoks” önerirken sosyal medyadan ve dijital dünyadan uzaklaşmaları gerektiğini belirtti:

“Sosyal medya ve dijital oyunlar gibi alanlardan biraz uzaklaşarak kendinizi sınava dönük motive etmenizi çok önemsiyorum. Özellikle sosyal medyadaki paylaşımlar ya da arkadaş gruplarından gelecek paylaşımlar moralinizi bozabilir. ‘Bu sene çok zor çıkacakmış. Sınavda sorular yoğunluklu olarak şuradan çıkacak, buradan çıkmayacak.’ gibi ifadeler sizi olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle sizlere detoks öneriyorum, sınav detoksu. Ayrıca geçmiş yıllarda sorulan sorular çok önemli. Ben de yirmi beş yıldır bu işleri anlatan bir öğretim üyesiyim. Mutlaka geçmiş yıllarda çıkmış sınav sorularına bakmanız gerekiyor. Tabi depremle beraber yeni uygulamalar da ortaya çıktı. Buna dönük olarak hazırlandınız ve bu süreçte mutlaka eksik kaldığınız yerleri tamamlayıp sınav gününden bir gün önce de dinlenerek kendinizi sınava hazırlamalısınız.”

SODİMER Başkan Yardımcısı Savaş Özen, LGS öncesinde öğrencilerin motivasyonlarına ve son hazırlıklarına dikkat çekerek öğrencilerin sınava birkaç gün kala yapmaları gerekenleri belirtti: “LGS süresince gösterdiğiniz çaba, azim ve sabrın aileniz ve öğretmenleriniz olarak farkındayız. Artık son aşamaya geldiniz, süreç nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın; sizler, bizler için çok değerlisiniz. Başarıya giden yolda en önemli aşamayı öğrendiniz; sınavın sonucuna bağlı bir başarı veya başarısızlığa değil, sürecin sonucuna odaklanmalısınız. Sizler bu ülkenin aydınlık yarınlarısınız. Bunun bilincinde olarak sınava girin ve elinizden gelenin en iyisini yapın.”

SODİMER tarafından yayımlanan raporda LGS öncesi şu öneriler özellikle vurgulandı:

1. Sınavdan önceki son iki güne kadar bol bol soru çözmeye odaklanın.

2. Çözemediğiniz soruların çözüm yolunu öğrenmek için öğretmenlerinizden yardım almayı unutmayın.

3. Deneme çözerken süre tutmaya özen gösterin.

4. Geçmiş yıllarda çıkmış soruları çözmeye ve çözüm yollarını öğrenmeye çalışın.

5. Stresinizi azaltmak için arkadaşlarınızla sosyalleşmeye çalışın ve sınav hakkında konuşmayın.

6. Çalışma aralıklarınızı iyi değerlendirin ve farklı etkinliklerle kendinizi dinlendirin.

İzmir’de ‘Okulumda Sağlıklı Besleniyorum’ programı sürüyor İzmir’de ‘Okulumda Sağlıklı Besleniyorum’ programı sürüyor

7. Dijital detoks yapın, sosyal medyada ve dijital dünyadan uzaklaşın.

HABER MERKEZİ

Editör: İlhami Türksal