Herkesin sevdiği ıslak kekin sırrını keşfetmek ister misiniz? İşte, pastane tadında ıslak kek yapmanın püf noktalarıyla dolu bu tarif tam size göre!

Evde ıslak kek yapmanın en kolay ve lezzetli yolu burada! Pastanelerdeki gibi yumuşacık ve çikolatalı ıslak kek yapmak için bu tarifi mutlaka deneyin.

Bu kurabiye çay saatlerinizi baştan yazar: Üzümlü ve Limonlu Kurabiye tarifi Bu kurabiye çay saatlerinizi baştan yazar: Üzümlü ve Limonlu Kurabiye tarifi

Pastane kalitesinde bir ıslak kek yapmanın tüm sırları bu tarifte gizli! Yumuşacık, nemli ve lezzetli bir ıslak kek için ihtiyacınız olan her şey burada.

Pastane Usulü Islak Kek Tarifi

Malzemeler

4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Sosu için;

2,5 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı ekmeğe sürülen çikolata veya 1 paket 80gr çikolata

Üzeri için;

Antep fıstığı

Pastane Usulü Islak Kek Tarifi

Oda ısısındaki yumurta ve şeker çırpma kabında krema kıvamına gelene kadar mikserde çırpılır. Ardından süt sıvı yağ eklenir mikseri açmadan birkaç tur karıştırılır.
Sonra elenmiş un kabartma tozu ve vanilya eklenir mikserin düşük devirinde çırpılır en son kakao eklenir ve katı yağla yağladığımız borcama dökülür bir iki defa tezgaha vurulur hava kabarcıkları çıksın diye.
Daha sonra önceden ısıtılmış 150° fırında 25-30 dakika pişirilir. Tabi bu süre fırından fırına farklılık gösterebilir kontrollü pişirin.
Sos tavasında süt sıvı yağ şeker ve kakao kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırılır ve şeker eridikten sonra içine çikolata ilave edilip eriyene kadar karıştırmaya devam edilir daha sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Pişen kekimiz kürdan testinden sonra çıkarılır ve 5 dakika ilk sıcağı gittikten sonra soğuyan sosumuz eşit miktarda dökülür.
Sosunu çektikten sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz

Bu pastane usulü ıslak kek tarifiyle, evinizin mutfağında pastane lezzetlerini yakalamak artık çok kolay. Hem kolay hem de lezzetli bu tarif, çikolata severlerin ve kek tutkunlarının favorisi olmaya aday. Şimdi mutfağınıza girin ve bu harika tarifi deneyin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi