Tatlı severlerin vazgeçilmezi Alman pastası, görünüşü ve lezzetiyle her zaman favori. Bu basit ve anlaşılır tarifle, bu klasik lezzeti mutfakta yeniden yaratmaya hazır olun.

Lezzetli bir tatlı yapmanın sırlarını öğrenmeye hazır mısınız? Alman pastası, tüm zamanların en sevilen tatlılarından biri. Bu rehber ile siz de ustalıkla hazırlayabilirsiniz.

Kreması, yumuşacık keki ve eşsiz lezzetiyle Alman pastası, özel günlerin ve sıradan günlerin yıldızı. Bu tarifle, Alman pastasını adım adım evde yapın ve sevdiklerinizi şımartın.

Malzemeler:

 4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu

Kreması için:

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin
200 ml krema

Karnabaharın bu haline kimse hayır diyemeyecek: Airfryer'da çıtır çıtır karnabahar tarifi Karnabaharın bu haline kimse hayır diyemeyecek: Airfryer'da çıtır çıtır karnabahar tarifi

Üzeri için:

Hindistan cevizi rendesi
Çikolata sosu

Yapılışı:

 İlk olarak, yumurtaları toz şeker ile iyice çırpın. Karışım köpüklü ve beyaz bir hal alana kadar çırpmaya devam edin.

Sütü ve sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Un, vanilin ve kabartma tozunu da ekleyin. Karışımı iyice çırpın ve homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin.

Karışımı yağlanmış bir tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Kekin üstü güzelce kızarana kadar pişirmeye devam edin.

Kek pişerken, kremayı hazırlamak için süt, un, nişasta, şeker ve vanilini bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın.

Karışım kaynadıktan sonra altını kapatın ve kremayı soğuması için bir kenara alın.

Kremayı soğuttuktan sonra krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin. Ardından kremaya kremayı ekleyin ve karıştırın.

Kek hamuru soğuduktan sonra, ikiye kesin ve arasına kremayı sürün.

Üzerini hindistan cevizi rendesiyle kaplayın ve çikolata sosuyla süsleyin.

Alman pastası, lezzetiyle sofraları taçlandıran, herkes tarafından sevilen bir tatlıdır. Bu tarif ile Alman pastasını kolayca yapabilir ve sevdiklerinize unutulmaz anlar yaşatabilirsiniz. Hazırlaması zevkli ve tadı damağınızda kalacak bu pastayı denemekten çekinmeyin. Mutfağınıza Alman lezzetleri getirecek bu tarif, tatlı anılar biriktirmeniz için sizleri bekliyor.

Editör: Haber Merkezi