Çilekli dondurma, yaz sıcaklarında içinizi ferahlatan, büyük küçük herkesin keyifle tükettiği bir lezzet. Dışarıdan alınan dondurmalar yerine, evde kendi dondurmanızı yaparak hem katkısız hem de doğal bir alternatif oluşturabilirsiniz.

Sıcak yaz günlerinde serinlemek için ideal olan çilekli dondurma, evde yapımıyla ailenize ve misafirlerinize sunabileceğiniz mükemmel bir tatlı. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz çilekli dondurma tarifi ve malzeme listesi.

Çilek ve ferahlık dolu dondurma birleşimi, yazın sıcağında vazgeçilmez bir ikili oluşturuyor. Ev yapımı çilekli dondurma ile hem sağlıklı hem de lezzetli bir tatlıya sahip olabilirsiniz. İşte adım adım çilekli dondurma yapımı için gerekenler.

MALZEMELER

500 gram çilek
1 kutu çiğ krema
2 çay bardağı toz şeker( damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
Yarım limon
1-2 yemek kaşığı yoğurt

TARİF

Çileklerimizin yeşillerini koparalım ve iyice yıkayalım, bütün olarak kaba alalım.
Üzerine şekeri dökelim ve yarım limon sıkalım ve Blenderla iyice ezelim.
Çilek püresinin içine 2 yemek kaşığı yoğurt ekleyip iyice karıştıralım.
Şimdi çiğ kremayı mikserle ilk önce yavaş ayarda daha sonra yüksek ayarda katılaşana kadar çırpalım.
Krema eklendikten sonra fazla çırpmıyoruz.
Katılaşan kremayı püremizin içine katarak çırpalım.
Bütün işlem bu kadar, şimdi dondurmamızı bir kaba alalım ve dondurucuya koyarım.
Dondurmanızı 1 saat aralıklarla 3-4 defa olacak şekilde çıkarıp karıştırarak tekrar dondurudca bekletelim. Unutmayın bu aşama dondurmanın kıvamı için çok önemli.

Tereyağlı Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Tereyağlı Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

Evde yapılan çilekli dondurma, yaz aylarının tadını çıkarmak için hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek sunar. Bu basit tarif ile siz de kendi dondurmanızı yapabilir, katkısız ve doğal bir şekilde serinleyebilirsiniz. Her yudumda çileğin ve kremanın muhteşem uyumunu hissedeceğiniz bu dondurma, yaz boyunca vazgeçilmeziniz olacak. Şimdiden afiyet olsun!