Şerbetli tatlılar genellikle ağır olurken, karamelli trileçe ile hafiflik ve lezzet bir arada sunuluyor. Karamelli sos ve sütlü şerbetin bu harika birleşimi, trileçe kekinin her lokmasında damaklarınızda iz bırakacak. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz karamelli trileçe tarifi!

Tatlı dünyasında yeni bir sayfa açın ve karamelli trileçe ile tanışın. Bu tatlı, sadece lezzetli değil, aynı zamanda yapımı da oldukça pratik. Karamel sosun tatlı ve hafif dokunuşu, şerbetli tatlılardan farklı bir alternatif arayanlar için mükemmel bir seçenek oluşturuyor.

İki lezzet bir arada: Hem Mayalı Hem Kabartma Tozlu Poğaça tarifi İki lezzet bir arada: Hem Mayalı Hem Kabartma Tozlu Poğaça tarifi

Karamelli trileçe, son dönemlerin en popüler tatlılarından biri olmayı başardı. Eğer siz de şerbetli ve sütlü tatlıların eşsiz lezzetlerini bir arada yaşamak istiyorsanız, bu tarif tam size göre. Karamel sosunun büyüleyici tadı ile trileçe, her mevsim keyifle tüketilebilecek bir tatlıdır.

MALZEMELER

Keki için:

5 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu

Sütlü şerbeti için:

1 paket sıvı krema
1 litre süt
1/2 su bardağı toz şeker
Karamel sosu için:
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

TARİF

Pandispanyası için yumurtalar, vanilin ve şeker köpük köpük olana kadar 6-7 dakika çırpılır. Su ve sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir. Elenmiş un ve kabartma tozu eklenir, mikserin düşük ayarında veya spatulayla karıştırılır.
Büyük dikdörtgen borcamın tabanı tereyağıyla yağlanır. Kek harcı aktarılır ve önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda, 170 derecede 35-40 dakika pişirilir.
Yüksek ayarda pişerse üzeri hemen kızarıp içi hamur kalabilir. Üzeri hafif pembeleşince kürdan testi yapılır ve kapatılır.
Kek pişerken karamel sos hazırlanır. Şeker teflon tavaya alınır ve eritilir. Erimeye başladığında kısık ateşte ara ara karıştırılır. (yanıksı tadı olmaması için)
Sonra tereyağı eklenir. Bu şekilde daha parlak olacaktır. Eridiğinde 1 su bardağı su ilave edilir. Bu aşamada şeker sertleşiyor. Orta ateşte karıştırarak şeker eritilir.
Sonrasında nişasta kalan 1 su bardağı suda çözdürülür ve tavaya aktarılır. Kaynayana kadar karıştırarak pişirilir. Kaynamaya başladığında kısık ateşte 3-4 dakika pişmeye bırakılır ve kıvam aldırılır. Kapatılıp oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
Sütlü şerbeti için gerekli malzemeler geniş bir kaseye alınır ve şeker eriyene kadar karıştırılır.
Pandispanya piştikten sonra ilk sıcağı geçince sütlü şerbet her yerine gezdirilir. 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
Üzeri için krem şanti hazırlanır. Soğuk sütle çırpılır. 2 yemek kaşığı kadar dekor için ayrılır. Pandispanyanın üzerine yerleştirilir. Spatulayla düzleştirilir.
Karamel sos aktarılır. Kalan krem şanti sıkma poşetine alınır ve ucu ince bir şekilde kesilir. Karamelin üzerine şeritler çekilir. Kürdanla bir sıra ileri bir sıra geri çizgiler çizilir. Bu işlemi buzdolabına koymadan yapın. Daha güzel şekil alacaktır.
3-4 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra servis yapılır.

Karamelli trileçe, her tatlı severin denemesi gereken eşsiz bir lezzet sunuyor. Hem şerbetli tatlıların tatmin edici lezzetini hem de sütlü tatlıların hafifliğini bir arada barındıran bu tatlı, mükemmel bir tatlı deneyimi vaat ediyor. Bu rehberde sunduğumuz adımları takip ederek, karamelli trileçe'yi kolayca hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun!