Misafirleriniz ani geldiğinde ya da kahvaltıya hızlı bir şeyler hazırlamak istediğinizde mayasız şipşak poğaça tarifi imdadınıza yetişiyor. Bu pratik tarif, lezzetli poğaçaları garantiliyor.

Bu Muhallebi tarifine aşık olacaksınız: Yemeden duramayacağınız Limonlu Muhallebi tarifi Bu Muhallebi tarifine aşık olacaksınız: Yemeden duramayacağınız Limonlu Muhallebi tarifi

Pratik ve lezzetli bir poğaça arayışındaysanız, mayasız şipşak poğaça tarifi ile tanışın. Bu tarif, az malzemeyle kısa sürede nefis sonuçlar almanızı sağlar.

Mayasız şipşak poğaça, yoğun günlerde hızlıca hazırlayabileceğiniz ideal bir tarif. Hem pratik hem de oldukça lezzetli bu poğaçalar, tüm ailenizin beğenisini kazanacak.

Mayasız Şipşak Poğaça Tarifi

Malzemeler

125 gr tereyağı veya margarin
2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz (hafif tepeleme)
2 tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un

i̇çi için;

lor peyniri
maydanoz

üzeri için;

1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
susam
çörek otu

Mayasız Şipşak Poğaça Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında olan tereyağı veya margarini yoğurma kabına alın. Diğer malzemeleri de ekleyip unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hazırlayın. Elinizde açın ve içine peynirli harcı koyun. Daha sonra resimdeki gibi katlayıp şekil verin. İstediğiniz gibi de şekil verebilirsiniz.
Yağlı kağıt serili tepsiye poğaçaları dizin.
Üzerine sütle karıştırılmış yumurta sarısını sürüp susam ve çörek otu serpin.
200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Mayasız şipşak poğaça tarifi, zamandan tasarruf etmek isteyenler için mükemmel bir seçenek sunuyor. Az malzeme ve kısa sürede hazırlanan bu poğaçalar, lezzetiyle de sizi memnun edecek. Çay saatlerinizde veya kahvaltılarda bu hızlı ve lezzetli poğaçaları gönül rahatlığıyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi