Poğaça yapımında yeni bir çığır açan bu tarif, hem maya hem de kabartma tozu ile hazırlanıyor. İki kabartıcı sayesinde poğaçalarınız daha da yumuşak ve kabarık olacak. İşte adım adım hem mayalı hem kabartma tozlu poğaça yapımı.

Evde kolayca yapabileceğiniz ve lezzetiyle tüm ailenizi etkileyecek bir poğaça arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Hem maya hem de kabartma tozu kullanarak yapılan bu poğaçalar, kısa sürede favoriniz olacak.

Maya ve kabartma tozunun birleştiği bu tarif ile poğaça yapımı artık çok daha kolay ve lezzetli. Hem mayalı hem kabartma tozlu bu poğaça tarifi, özellikle yumuşaklığı ve lezzetiyle dikkat çekiyor.

Hem Mayalı Hem Kabartma Tozlu Poğaça Tarifi

Malzemeler

125 g tereyağ (oda sıcaklığı)
yarım su bardağı sıvı yağ
2 yumurta akı (sarıları üzerine)
yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı toz şeker
1 silme yemek kaşığı kuru maya (7 g)
1 silme tatlı kaşığı tuz
1,5 paket kabartma tozu (15g)
5,5-6 su bardağı (600 g civarı) un

Ağızda dağılan Un Kurabiyesi tarifi: Sadece 5 malzeme yeterli Ağızda dağılan Un Kurabiyesi tarifi: Sadece 5 malzeme yeterli

Hem Mayalı Hem Kabartma Tozlu Poğaça Nasıl Yapılır?

Bir kasede instant maya, toz şeker ve 1 su bardağı ılık suyu döküp, güzelce karıştırın.
Yoğurma kabına tereyağ, sıvı yağ, tuz, kabartma tozu, yoğurt, yumurta akı ve hazırladığımız mayalı karışımı döküp karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Üzerini kapatıp yarım saat kadar dinlendirin.
Daha sonra dilediğiniz iç harç ile doldurup şekil verip tepsiye dizin.
Tepsi mayası için 10-15 dakika kadar tekrar bekletin. (Ben yarısını sade beyaz peynirli, yarısını kaşar karışık yaptım).
Poğaçaların üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp çatal ile şekil verin.
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hem mayalı hem kabartma tozlu poğaça tarifi, evde poğaça yapmanın en lezzetli yollarından biridir. İki farklı kabartıcı kullanarak hazırlanan bu poğaçalar, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Bu tarifi deneyerek, poğaça yapımında yeni bir sayfa açabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi