Şerbetli tatlılar arasında yeni bir yıldız doğuyor: Kesme irmik tatlısı. Bu lezzetli ve pratik tarif, tatlı ihtiyacınızı kolayca giderecek. Kesme irmik tatlısını evde yapmanın sırlarını ve adım adım tarifini sizin için hazırladık.

Ev yapımı tatlıların tadı bir başka güzel oluyor, özellikle de kesme irmik tatlısı gibi lokum kıvamında bir tatlıysa. Bu tarif sayesinde, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, herkesin bayılacağı bir kesme irmik tatlısı yapabilirsiniz.

Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi

Evde tatlı yapmayı sevenler için harika bir tarifimiz var: Kesme irmik tatlısı. Bu tarif ile lokanta lezzetinde, şerbetli ve irmikli bir tatlı hazırlayabilirsiniz. İşte, pratik ve leziz kesme irmik tatlısı tarifi…

Kesme İrmik Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
Yumurta
2,5 su bardağı dolusu un
1 kabartma tozu
vanilya

Şerbeti için;

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
4-5 damla limon suyu

Bulamak için;

İrmik

Kesme İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlımız için öncelikle şerbetinin hazırlanması ile başlıyoruz. Bunun için uygun bir tencereye toz şeker ve üzerine suyu alarak şerbetimizi kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca üzerine limonumuzu ilave ediyor 10-15 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru yoğurma kabına sıvı yağ, yumurta, yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu alarak karıştırıyoruz. Üzerine irmik ve unu ekleyerek hamurumuzu elimizle yoğuruyoruz. Ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde ettikten sonra tezgaha alıp 4 eşit parçaya ayırıyoruz.
Hamurumuzun bir parçasını alıp elimizle yuvarlayarak rulo haline getiriyoruz ve irmiğe buluyoruz. Diğer parçalarını da aynı şekilde yapıyoruz.
Rulo haline getirdiğimiz hamurumuzu iki parmak genişliğinde keselim.
Kestiğimiz parçaları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine birbirine yapışmayacak biçimde yerleştirelim.
Daha önceden 170 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirelim.
Kızarıp pişen tatlımızı bir kaba alalım, üzerine soğumuş olan şerbetimizi dökelim ve dinlenmeye bırakalım.
Şerbetini çeken tatlımızın üzerini süsleyerek servis edelim.

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu kesme irmik tatlısı tarifi ile, tatlı krizlerinizi lezzetli bir şekilde giderebilirsiniz. Şerbetli ve irmikli bu tatlı, lokum gibi yumuşacık kıvamıyla damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Tarifimizi deneyerek, sevdiklerinizle birlikte bu leziz tatlıyı keyifle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi