Balkanların tatlı dünyasındaki incisi kaymaçina, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle dillere destan. Üsküp usulü bu tatlı tarifi ile misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun.

San Sebastian cheesecake'ine benzerliğiyle dikkat çeken kaymaçina, Balkan mutfağının en sevilen tatlılarından. Üç basit malzemeyle bu lezzeti evinizde yaratın.

Balkan lezzetlerini evinize taşıyacak kaymaçina tarifiyle tanışmaya hazır mısınız? Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlı, herkesin beğenisini toplayacak.

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
4 su bardağı süt

Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi

Üzeri İçin:

1 su bardağı dövülmüş ceviz

TARİF

Fırını 160 dereceye ayarlayın. Yumurta ve şekeri yaklaşık 5 dakika çırparak kabartın.
Oda sıcaklığındaki sütü yumurtalı karışıma yavaş yavaş ilave edin. Dikkatlice karıştırarak harcı homojen bir kıvama getirin.
Harcı fırın kabına dökün ve 1 parmak boşluk bırakmaya özen gösterin. Kabı fırın tepsisine yerleştirin ve fırın tepsisine kabın yarısına gelecek şekilde su doldurun.
Yaklaşık 50 dakika pişirin ve pişen kaymaçinayı oda sıcaklığında soğutun.
Soğuyan tatlıları buzdolabında 8 saat dinlendirip üzerine dövülmüş ceviz serpiştirin. Ardından dilimleyerek servis edin.

Üsküp usulü kaymaçina, Balkanların tatlı kültürünü mutfaklarınıza taşıyor. Basit malzemelerle, az zamanda hazırlayabileceğiniz bu tatlı, sofralarınıza hem geleneksel bir dokunuş hem de unutulmaz bir lezzet katacak. Kaymaçina ile tatlı anlarınız daha da özel hale gelecek!

Editör: Haber Merkezi