Tatlı sofralarının vazgeçilmezi, Şambali tatlısı ile tanışmaya hazır olun. Anadolu'nun kadim lezzetlerinden biri olan bu tatlı, damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.

Şerbetli tatlıların en sevilenlerinden Şambali ile tanışma zamanı! Bu özel tarifle, evde kolayca yapabileceğiniz enfes bir tatlıya dönüşüyor. İşte detaylar...

Geleneksel lezzetlerimizden Şambali tatlısı, özel günlerinizin ve sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Bu tarif ile Şambali yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.

ŞAMBALİ TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

3 su bardağı irmik
1,5 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için;

4 ,5 su bardağı şeker
3 ,5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

TARİF

Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi

Geniş bir kaba yoğurt ve şeker alınır iyice karıştırılır. Üzerine kalan diğer malzemeler eklenir biraz katı kıvamda olacak bu sizi korkutmasın ardından orta boy bir cam tepsi yağlanır üzerine boşaltılır.
Üzerini düzeltmek için eller ıslatılarak üzeri iyice düzeltilir.
Kaşık veya bıçak yardımıyla hafifçe tepsinin tabanına değmeyecek şekilde kesilecek yerleri çizilerek belirlenir.
Üzerine fıstık dizilir ve önceden ısıtılmış 175 derecede ki fırına verilir 30 dakika altı üstü kızarıncaya pişirilir.
Şerbeti için tencereye şeker ve su alınır kaynayıncaya kadar karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır.
Kaynamaya başlayınca 12- 15 dakika kadar kaynatılır. Bu arada tatlı da pişmiş olacak.
Sıcak şerbet fırından çıkan sıcak tatlının üzerine gezdirilir.
4- 5 saat iyice Şerbetini çekip dinlenen tatlı istenilen şekilde süslenilip servis edilir.

Şambali tatlısı tarifi ile tatlı sofralarınızı taçlandırdınız. Bu lezzetli ve pratik tarif, herkes tarafından sevilecek ve özel günlerinizde fark yaratacak. Şimdi bu benzersiz lezzeti deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi