İnegöl köftesi, lezzetiyle ün yapmış bir Türk klasiğidir. Bu tarif sayesinde, bu eşsiz lezzeti kendi mutfağınıza taşıyacaksınız. Köfte yapmanın püf noktalarını keşfetmeye hazır mısınız?

Mis gibi köfte kokuları evinizi saracak! Evde İnegöl köfte yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. İşte baştan sona lezzetli bir köfte deneyimi için gereken her şey...

Köfte denince akla ilk gelen yerlerden biri İnegöl. Peki, bu ünlü köftenin sırrı nedir? Sizlere, ağızda dağılan, enfes İnegöl köftesini evde yapmanın yollarını göstereceğiz.

İNEGÖL KÖFTE TARİFİ

MALZEMELER

Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

Yarım kilo kıyma
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı galeta
1 çay bardağı su
1 adet büyükçe kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kızartmak için;

2 yemek kaşığı sıvı yağ

TARİF

Öncelikle harcı hazırlamak için derince bir kaba kıymayı bırakıyoruz.
Kuru soğanı rendeleyip suyunu sıkıyoruz ve kıymanın üzerine bırakıyoruz.
Sırasıyla sıvı yağı, galetayı, tuzu, kabartma tozu, limon suyunu ( karbonatın üzerine gelecek şekilde döküyoruz) kıymaya katıyoruz.
Bir çay bardağı suyu da yoğururken ara ara dökerek 5-10 dakika yoğuruyoruz.
Yoğurulan kıymayı (en az 4-5 saat) dinlendiriyoruz.
Dinlenen kıymayı sıkma torbası ile ince ince sıkıyoruz.
Aralıklarla kesip tavaya koyarken elimizle şekillendiriyoruz.
Tavayı kızdırıp yağını döküp ocağın altını kısık ateşte açıp köfteyi sallayarak pişiriyoruz.
Sıcak olarak servis ediyoruz.

Artık İnegöl köfte yapmanın tüm detaylarını biliyorsunuz. Bu tarif, köfte yapmanın zor olduğu düşüncesini tamamen değiştirecek. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi