Sahur sofralarınızı zenginleştirecek, herkesin bayılacağı bir tarif arayışındaysanız doğru yerdesiniz! 5 dakikada hazırlayabileceğiniz tava böreği ile sahura lezzet katın.

Sıcak günlerin serinletici içeceği: Dondurmalı Soğuk Kahve nasıl yapılır? Sıcak günlerin serinletici içeceği: Dondurmalı Soğuk Kahve nasıl yapılır?

Ramazan ayında sahur öğünleri için pratik ve lezzetli bir alternatif mi arıyorsunuz? Tava böreği tarifi ile hem zaman kazanın hem de damak tadınıza hitap edin.

Sahura kalktığınızda uzun süre mutfakta vakit harcamak istemiyorsanız, bu hızlı ve lezzetli tava böreği tarifi tam size göre. Şimdi adım adım bu kolay tarife göz atalım.

Tava Böreği Tarifi

Malzemeler

2 adet yumurta
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 adet yufka

Arası için

Rendelenmiş kaşar peyniri
Pul biber

Tava Böreği Tarifi

Süt, yumurta ve sıvı yağ karıştırılır. 3 adet yufka ikiye katlanıp rulo şekilde sarılıp, ince şeritler halinde kesilip, sosun içine alınıp iyice karıştırılır.
Yağlanmış tavaya soslanmış yufkanın yarısı alınır ve üzerine kaşar rendesi, pul biber serpilir.
Kalan soslu yufka da peynirlerin üzerine yaydırılır.
Kısık ateşte üzeri kapalı arkalı önlü kızartılıp dilimlenip servis edilir. 

Ramazan ayında sahur öğünleriniz için hem pratik hem de lezzetli bir alternatif arıyorsanız, tava böreği tam size göre. Bu tarif, yoğun Ramazan günlerinde zamanınızı mutfakta geçirmek istemeyenler için ideal. Hızlı, kolay ve lezzetli bir sahur menüsü hazırlamak istiyorsanız, tava böreğini mutlaka deneyin. Şimdiden afiyet olsun!