Magnolia tatlısı ile damaklarınıza bir şölen yaşatın! Adım adım Magnolia yapımı ve püf noktaları burada...

Magnolia tatlısı, muhallebi, bisküvi ve meyve üçlüsünün muhteşem uyumuyla ortaya çıkan bir tatlı. Çilek, muz, yaban mersini gibi meyvelerle zenginleştirebileceğiniz bu tatlıyı yapmak çok pratik. İşte magnolia tatlısı yapımı ve malzemeleri.

Herkesin bayılacağı Kolay Poğaça tarifi: Şipşak hazırlanıyor Herkesin bayılacağı Kolay Poğaça tarifi: Şipşak hazırlanıyor

Magnolia Malzemeleri

5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker (200 ml)
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı mısır veya buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı krema

İçi için:

1 paket bebe bisküvisi
15-20 adet çilek (dilerseniz muz, kırmızı meyveler kullanabilirsiniz.)

Magnolia Nasıl Yapılır?

Magnolia yapımı için tencere kullanacağız. 5 su bardağı süt alabilen tenceremizi alalım.
Tencere içerisine 5 su bardağı sütü koyalım. Ardından 1 su bardağı toz şekeri ekleyelim ve un yumurta sarısını da aktaralım.
Tüm malzemeleri güzelce karıştıralım. Ocağın altını yakalım.
Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Kaynamaya başlayan muhallebinin altını söndürerek ocaktan alalım.
İçerisine 1 paket vanilya ekleyelim ve karıştıralım.
Kenara aldığımız muhallebi ılımaya başladığında 1,5 çay bardağı kremayı ekleyelim ve mikser yardımıyla çırpalım.
1 paket bebe bisküvisini rondo yardımıyla çekelim.
Çileklerimizi yıkayalım ve saplarını çıkararak dilediğiniz boyutta keselim.
Magnolia tatlısını kuplarda servis edeceksiniz kuplara birkaç kaşık muhallebi koyalım.
Kup tabanına muhallebiyi iyice yayalım.
Çilekleri dik olacak şekilde kenarlara yerleştirelim.
Muhallebi üzerine bebe bisküvisinden koyalım.
Üzerine tekrar muhallebiden koyalım.
Kup dolana kadar bu şekilde sırayla devam edelim.
Hazırladığımız Magnolia tatlımızı 3-4 saat buzdolabında bekletelim.
Soğuyan tatlımızın üzerine servis esnasında bisküvi, sos, çikolata sos gibi farklı malzemelerle süsleme yapabilirsiniz.
Magnolia tatlınız servise hazır.
Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi