Yeşil kabak çorbası, lezzeti ve hafifliğiyle her yemeğin yanında kendine yer buluyor. Bu basit ve lezzetli tarif, klasik çorbalara yenilikçi bir alternatif sunarak sofralarınıza taze bir soluk getirecek.

Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi

Sağlıklı ve doyurucu bir çorba mı arıyorsunuz? Yeşil kabak çorbası, hem gözünüze hem de damağınıza hitap edecek. Bu tarif ile sofralarınızı renklendirin ve yemek davetlerinizde fark yaratın.

Yeşil kabak çorbası, mutfakta yeşil kabakların en lezzetli haline dönüşüyor. Nane ve dereotunun eşsiz uyumu ile hazırlanan bu çorba, sağlık ve lezzeti bir arada sunuyor.

MALZEMELER

2 adet orta boy kabak
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı sıcak su
3 su bardağı süt
3-4 dal dereotu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane

Üzeri için:

1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı tereyağı

TARİF

Tereyağı ve zeytinyağını tencereye aldıktan sonra unu ekleyin ve un pembeleşip kokusu çıkana dek kavurun.
Kavurduğunuz una bir çırpma teli ile hızlı hızlı karıştırarak sütü yavaş yavaş ekleyin ve topaklanmamasına özen gösterin.
Suyunu da ekledikten sonra kaynayana dek karıştırın. Kaynamaya başlayınca güzelce yıkayın, irice doğradığınız kabakları içine atın ve kabaklar yumuşayan dek pişmeye bırakın.
Kabaklar yumuşayınca çorbanızı ateşten alın ve el blenderı yardımı ile pürüzsüz bir hale getirin.
İçine baharatlarını ve incecik doğradığınız dereotunu da ekleyip karıştırın.
Servis ederken üstüne tereyağında kızdırdığınız toz kırmızı biberi ekleyin ve servis edin

Yeşil kabak çorbası, hem sağlık dolu hem de lezzetli bir tercih olarak sofralarınızı şenlendiriyor. Taze kabağın, nane ve dereotu ile buluştuğu bu eşsiz tarif, herkes tarafından sevilecek ve sıklıkla tercih edilecek. Yemeğin yanında mükemmel bir uyum sağlayan yeşil kabak çorbası ile misafirlerinizi etkilemeye hazır olun. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi