Anadolu'nun bağrından kopan, her bir kaşığıyla sizi Gaziantep'in sokaklarında bir yolculuğa çıkaran ezogelin çorbası, sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday. İşte, lezzetli ve pratik bu tarifin sırları.

Ezogelin çorbası, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olarak, Gaziantep'ten dünyaya uzanan bir lezzet yolculuğu sunuyor. Bu yazımızda, bu özel çorbanın yapılışını ve ardındaki hikayeyi keşfedeceğiz.

Gaziantep'in tarihi dokusunu ve kültürel zenginliğini yansıtan ezogelin çorbası, lezzetli ve besleyici yapısıyla dikkat çekiyor. Bu geleneksel tarifi evinizde deneyerek, Anadolu lezzetlerinin tadını çıkarabilirsiniz.

MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek
3 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı bulgur
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
9 su bardağı kaynar su

Ispanaklı Börek nasıl yapılır? Lezzetiyle bağımlılık yapan tarif Ispanaklı Börek nasıl yapılır? Lezzetiyle bağımlılık yapan tarif

TARİF

Tencereye suyu, mercimekleri, pirinci, bulguru, tuzu alın ve tencereyi ocağa koyun.
Yarım saat kadar pişirin.
Bir tavada tereyağını eritin.
Soğanları küp küp doğrayarak ekleyin ve kavurun.
Salçayı ekleyin.
Naneyi de ekleyin ve biraz daha kavurun.
Tencereye bu sosu ekleyin.
10 dakika boyunca sürekli ve hızla karıştırarak pişirin.
Arzuya göre limon ve pul biber ile servis edin.

Editör: Haber Merkezi