Kahvaltılarda, çay saatlerinde ya da günün herhangi bir saatinde keyifle tüketebileceğiniz kıyır kıyır poğaçalar, ev yapımı olunca bir başka güzel oluyor. Annenizin mutfağından çıkmış gibi nefis poğaçalar için işte detaylı tarifimiz.

Anne poğaçasının sırrı nedir diye merak edenler için, bu tarif tam size göre! Evde, elinizle yoğurarak yapacağınız bu poğaçalar, kıyır kıyır dokusuyla tam puan alacak.

Ev yapımı poğaça denince akla ilk gelen, elbette anne poğaçasıdır. Peki ama bu poğaçaları evde nasıl mükemmel yapabilirsiniz? İşte adım adım kolay ve pratik tarifimiz.

ANNE POĞAÇASI MALZEMELERİ

3 su bardağı un
250 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
200 gram lor peyniri
Maydanoz
Tuz

ANNE POĞAÇASI YAPILIŞI

Usta şeflere taş çıkartın: Lezzetiyle damağınızda kalacak Köstebek Pasta tarifi Usta şeflere taş çıkartın: Lezzetiyle damağınızda kalacak Köstebek Pasta tarifi

İlk olarak unu eliyoruz. İçerisine yumurta, yoğurt, tuz, karbonat, yağ ekliyoruz. Biraz gevşek bir hamur elde edeceğiz. 10 dakika kadar bekletiyoruz.
Harcı için maydanozun içerisine peyniri döküyoruz peyniriniz yağsız ise tuz, karabiber, zeytinyağı, tereyağı ekleyebilirsiniz.
Dinlenen hamuru soğuk bir tezgahın üzerine alıp yoğuruyoruz. Yuvarlak bir kalıp ile hamurdan bir parça alıyoruz. İçerisine peynir harcından yerleştirip kenarlarını güzelce kapatıyoruz. Bu ölçüden yaklaşık 30 adet poğaça çıkartabilirsiniz.
Pişirmeden önce üzerilerine yumurta sarısı sürüyoruz ve susam serpiyoruz. 175 dereceye önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz. Biraz soğuduktan sonra yiyebilirsiniz.

ANNE POĞAÇASI PÜF NOKTALARI

Unun miktarı yumurtanın büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre ya da yoğurdun sulu olup olmamasına göre değişebilir. Gevşek bir hamur olacağı için miktarını buna göre ayarlayabilirsiniz.
Dolaptan çıkan ürünlerin mutlaka oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
 

Editör: Haber Merkezi