Bayramın vazgeçilmez tatlarından biri olan baklava, evde yapılması zor gibi görünse de aslında pratik bir tarifle kolayca hazırlanabilir. Bayram ziyaretlerinde misafirlerinizi etkilemek için enfes bir ev baklavası yapmak istiyorsanız, işte size adım adım rehberimiz...

Şerbetli tatlıların en sevilenlerinden biri olan baklava, özellikle bayram sofralarının olmazsa olmazıdır. Bu bayramda kendi ellerinizle pratik bir ev baklavası yapmak isterseniz, tarifimize göz atabilirsiniz. İşte bayrama özel ev baklavası tarifi ve yapılışı...

Bayramın yaklaşmasıyla birlikte tatlı hazırlıkları da başladı. Misafirlerinize ev yapımı baklava sunmak isterseniz, pratik ve lezzetli bir tarifle karşınızdayız. Şerbetli tatlıların en gözdesi olan baklavayı evde kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte bayrama özel ev baklavası tarifi...

EV BAKLAVASI NASIL YAPILIR?

Baklava malzemeleri:

• 2 adet yumurta

• 1,5 çay bardağı süt

• 1 çay bardağı Ayçiçek yağı

• 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

• 1/3 su bardağı su

• 4 su bardağı un

Baklava şerbeti için:

3,5 su bardağı un

3 su bardağı toz şeker

Puf puf kabarıyor, yağ çekmiyor: Yoğurtlu ve kabartma tozlu nefis Pişi tarifi Puf puf kabarıyor, yağ çekmiyor: Yoğurtlu ve kabartma tozlu nefis Pişi tarifi

¼ adet limon suyu

İçine Koymak için: 300 gram iri çekilmiş ceviz ya da fıstık

Açmak için: 1 su bardağı nişasta

Araları için: 250 gram eritilmiş tereyağı

Baklava tarifi yapılışı:

Un haricindeki bütün malzemeleri derin bir kabın içerisine koyun.

Unu azar azar ilave edip yoğurmaya başlayın.

Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.

Yoğurduğunuz hamurunuzun üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında bekletin.

Derin bir tencere içerisinde su ve toz şekeri koyalım.

Orta ateş üzerinde suyun içinde şeker tamamen eriyene kadar kaynatalım.

Fokurdayınca üzerine limon suyunu ekleyip bir süre daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp oda sıcağında soğumaya bırakın.

Dinlendirmiş olduğununuz hamurunuzu 20 eşit parçaya ayırarak üzerlerine nişasta serperek tepsinin büyüklüğünde incecik bir biçimde açın.

Tepsiyi yağladıktan sonra yufkaları üst üstte koymaya başlayın ilk on katı bitirdiğinizde arasına eritilmiş tereyağını sürüp ceviz içlerini koyun.

Geriye kalan on katıda bitirdikten sonra bıçakla baklava hamurunuza şekil verin. Artmış olan tereyağını gezdirin.

Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkarttığınız baklava hamurunuza ılımış olan şerbetinizi ekleyin.

Baklava şerbetini çektikten sonra dondurma veya kaymakla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Baklavanın püf noktası:

Şerbetin ılık baklavanın sıcak olmasına özen gösterin.

Dilerseniz yufkaları tek tek açmak yerine üst üstte koyup açabilirsiniz.

Bayrama özel hazırlayacağınız bu pratik ev baklavası tarifi ile misafirlerinizi şaşırtabilir ve sofralarınıza lezzet katabilirsiniz. Şerbetli tatlıların kraliçesi baklava, bu tarifle hem kolay hem de lezzetli bir şekilde evinizde hazırlanabilir. Şerbetin ve baklavanın sıcaklıklarına dikkat ederek mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz. Afiyet olsun ve bayramınız kutlu olsun!

Editör: Haber Merkezi