Mutfağa yeni girmeye başlayanların bile kolayca pişireceği şerbetli irmik, 7’den 70’e en sevilen tatlı olmaya adaydır. Damaklarda kalıcı tat bırakmak isteyenler için pratik bir lezzet olan bu tarif, çay saatlerinin başrolünde görülebilir. Yumuşacık dokusu ve süngerimsi kıvamıyla kendine hayran bırakan şerbetli irmik tatlısı tarifi

Çay demlenene kadar hazır: Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça tarifi Çay demlenene kadar hazır: Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça tarifi

Şerbetli irmik tatlısı, özellikle çay saatlerinde misafirlerinize sunabileceğiniz yumuşacık dokusu ve lezzetiyle damaklarda kalıcı bir tat bırakır. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlı, mutfağa yeni başlayanlar için bile ideal bir tariftir.

Şerbetli irmik tatlısı, yumuşacık dokusu ve şerbetle buluştuğunda ortaya çıkan enfes lezzeti ile herkesin favorisi olacak. Pratik yapımı ile mutfağa yeni girenlerin bile kolayca hazırlayabileceği bu tatlıyı, çay saatlerinizde misafirlerinize sunabilirsiniz. İşte adım adım şerbetli irmik tatlısı tarifi…

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI MALZEMELERİ

9 yemek kaşığı toz şeker
9 yemek kaşığı irmik
3 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
Bu malzemelerin yanı sıra fırın kabını yağlamak için 1 yemek kaşığı tereyağına ihtiyacınız bulunuyor.

Şerbeti için ise;

1 ya da 2 adet limonun suyu
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI NASIL YAPILIR?

Yumurtayı, toz şekeri ve yoğurdu derin bir kapta mikser aracılığıyla çırpın. Burada toz şeker eriyene kadar çırpmak önem taşır.
1 su bardağı süt ve 1 paket vanilin ekleyerek karıştırmaya devam edin.
1,5 su bardağı elenmiş unu, 1 paket kabartma tozunu ve 9 yemek kaşığı elenmiş unu karşılıma ekleyerek güzelce karıştırın.
Fırın kabını tereyağı yardımıyla yağlamaya başlayın. Tatlı harcını ise kalıba alın ve üzerini spatula yardımıyla düzelterek göze uygun hâle getirin.
Hazırladığınız harcı önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.
Bu sırada tatlının şerbetini hazırlamaya başlayın. Toz şeker ve suyu yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra bu karışıma 3 – 4 damla limon suyu sıkmanız gerekir. Ardından kaynayan şerbeti 5 dakika daha bekleterek ocaktan alın. Bundan sonra ılınmasını beklemelisiniz.
Bu sırada pişen tatlıyı fırından aldıktan sonra sıcaklığını kaybetmeden üzerine ılık şerbet dökün. Bu sırada şerbetin içini çekmesine fırsat vermek için 10 dakika beklemek faydalı olabilir.
Bu bekleme süresinden sonra tatlıyı dilimlemeye ve servis etmeye başlayabilirsiniz.

Şerbetli irmik tatlısı tarifi ile misafirlerinizi ve ailenizi lezzetli bir tatlı ile şaşırtabilirsiniz. Kolay yapımı ve enfes lezzeti ile bu tatlı, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Şerbetin irmikle buluştuğu bu tarif, yumuşacık dokusu ve pratik yapımı ile mutfağa yeni başlayanların bile kolayca hazırlayabileceği bir lezzet sunuyor. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi