Üzüm ve cevizin muhteşem uyumu, bu kurabiye tarifiyle mutfaklarınıza taşınıyor. Hem pratik hem de lezzetli bu kurabiyeyi yapmak için ihtiyacınız olan tüm detayları bu yazımızda bulabilirsiniz.

Misafirlerinizi şaşırtmak ve onlara unutulmaz lezzetler sunmak istiyorsanız, üzümlü ve cevizli kurabiye tarifimiz tam da aradığınız şey. Bu tarif, tatlı krizlerinizin de kurtarıcısı olacak!

Sadece birkaç malzeme ve az biraz zamanla, evinizde lezzetli kurabiyeler yapmaya ne dersiniz? Üzümlü cevizli kurabiye, hem pratik hem de damak çatlatan bir tat sunuyor.

Malzemeler

250 gram margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tarçın
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz yada fındık
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı buğday nişastası
2 yumurta (birinin akı üzerine)
1 paket hamur kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
Aldığı kadar un
1/2 su bardağı ceviz
1 yumurta akı

Hiç bu kadar kolay tatlı gördünüz mü? Fincan Tatlısı tarifi Hiç bu kadar kolay tatlı gördünüz mü? Fincan Tatlısı tarifi

Hazırlanışı

Margarini istenilen kıvama gelmesi için oda sıcaklığında belli bir süre bekletin. Beklenen süre odanın sıcaklığına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Daha sonra geniş bir kabın içine yoğurt, sıvı yağ, oda sıcaklığına gelmiş margarin, toz şeker, buğday nişastası ve yumurtayı ekleyin. İyice karıştırın ve yoğurmaya başlayın. Malzemeler iyice karışmaya ve kıvama gelmeye başladıktan sonra un ve kabartma tozunu da ekleyin. Unu eleyerek koyun ki daha sonra içinde tortu kalmasın. Kulak memesi kıvamına gelene kadar güzelce yoğurun. İçine kuru üzüm, tarçın veya belirtilen tercih ettiğiniz kuru yemişi ekleyin ve tekrar yoğurmaya devam edin.

Hamuru yoğurduktan sonra, tek bir kalıp şeklinde tezgahın üzerini biraz unlayarak hamuru üzerine koyun. Hamurdan küçük parçalar kesin. Daha sonra onları beze yapın. Bezelenmiş hamurları yağlanmış tepsiye veya yağlı kağıt konmuş tepsinin içine koyun. Yumurta akını bir çatal yardımıyla çırpıp, bu karışımı beze yapılmış hamurların üzerine bir fırça veya elle sürün. Daha sonra üzerine ceviz parçalarını ekleyin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırına sürün. Fırından çıktıktan sonra ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Yoğururken margarinin iyice erimiş olmasına dikkat edin. Tortu şeklinde hamurda kalıp daha sonra hamurun belli bir yeri yağlı olmasın.Kurabiyeler fırındayken fırını açmamaya özen gösterin. Belirtilen pişirme süresi dolduğunda, kurabiyelerin piştiğini anlamak için bir kurabiyeyi kırıp pişip pişmediğine bakın. Eğer pişmemişse tekrar fırına verin, çünkü pişme süresi fırın türüne ve ayarına göre değişiklik gösterebilir.Daha yoğun bir tat elde etmek isterseniz toz vanilya veya vanilya çubuğu da ekleyebilirsiniz.

Bu üzümlü ve cevizli kurabiye tarifi, herkesin kolayca deneyebileceği ve bayılacağı bir seçenek sunuyor. Hem çay saatlerinizin hem de özel günlerinizin yıldızı olmaya aday bu kurabiyeler, pratikliği ve lezzetiyle mutfağınızın vazgeçilmezleri arasına girecek. Hemen deneyin ve bu eşsiz tat deneyimini kendiniz yaşayın!

Editör: Haber Merkezi