Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bazlama, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir kahvaltı seçeneği sunuyor.

Sabahları pratik ve lezzetli bir başlangıç için, sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bazlama tarifimizi deneyin.

Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek, herkesin bayılacağı yumuşacık bazlama yapımının püf noktalarını keşfedin.

Puf Puf Kabaran Bazlama Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru maya
4 su bardağı un (un ayarı bardağa ve unun kalitesine göre değişir kontrollü koyunuz)

İki lezzet bir arada: Hem Mayalı Hem Kabartma Tozlu Poğaça tarifi İki lezzet bir arada: Hem Mayalı Hem Kabartma Tozlu Poğaça tarifi

Puf Puf Kabaran Bazlama Nasıl Yapılır?

Yoğurma kabınızın içine ılık sütü, Ilık suyu, şekeri ve mayayı köyünüz güzelce karıştırınız unu tuzunu ilave ediniz ele yapışan bir hamur olacak.
Sonra tezgahın üzerine alıp, 5 dakika pürüzsüz hale gelene kadar yoğurunuz. Tekrar yoğurma kabınızın içine köyünüz üzerini streç kapatınız ve yarım saat mayalandırınız.
8 eşit parçaya bölünüz ve söndürmeden içe doğru kapatarak beze yapınız üstüne ün serpiniz. Tekrar 20 dakika daha dinlendiriniz.
Kabaran bezeleri merdane yardımıyla fazla bastırmadan acınız. Tekrar 20 dakika daha üzerlerini kapatınız bekleyiniz.
Daha sonra yüksek ateşte 4-5 defa fazla bekletmeden çeviriniz ve güzelce arkalı önlü pişiriniz. Afiyet olsun.
Not:Pişirirken kabarmasını için renk değiştirmeden 4 -5 defa sık sık çeviriniz.

Bazlama, kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti olarak sofralarımızı süslemeye devam ediyor. Bu kolay ve hızlı tarif ile sabahlarınızı lezzetli bir başlangıçla taçlandırabilir, gününüze enerji dolu bir adım atabilirsiniz. Deneyin ve farkı hissedin!