Ramazan ayının vazgeçilmez tatlılarından biri olan Yalancı Tavuk Göğsü, iftar sofralarınızın yıldızı olmaya aday. İşte, herkesin beğenisini kazanacak bu özel tarif!

İftardan sonra hafif ve lezzetli bir tatlıya kim hayır diyebilir ki? Yalancı Tavuk Göğsü ile tatlı ihtiyacınızı en lezzetli şekilde karşılayın. İşte tarifimiz...

Yalancı Tavuk Göğsü tarifi

Malzemeler

125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı kadar)
1 su bardağı elenmiş un (200 ml su bardağı)
1 litre süt (5 su bardağı)
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

zeri İçin:

1 tatlı kaşığı kadar tarçın

Kahvaltıya hızlı çözüm: 10 dakikada mükemmel Simit Poğaça tarifi Kahvaltıya hızlı çözüm: 10 dakikada mükemmel Simit Poğaça tarifi

Yalancı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir tencere alalım ve içerisine 125 gram kadar tereyağını koyalım. 
Eriyen tereyağının üzerine unu eleyerek kullanalım. 
Eleyerek eklediğimiz unu kavurmaya başlayalım. Güzelce karıştıralım.
Unun kokusu çıkmaya başlayınca sararmaya da başlayacaktır. Rengi dönen unun üzerine 200 ml su bardağı ile 5 su bardağı sütü yavaş yavaş ilave edelim.
Sütü ilave ederken aynı zamanda karıştırmaya devam edelim.
Karıştırma sırasında çırpıcı kullanmak unun topaklanmasını önleyecektir.
Şekeri de tencereye ilave ederek tekrar karıştıralım ve şeker sütün içerisinde erisin.
Karıştırarak pişirmeye devam ettiğimiz tavuk göğsümüz göz göz olunca 1 paket vanilyayı ekleyelim.
Ocağın altını kapatalım.
Muhallebimizi mikser kullanarak yaklaşık 5 dakika boyunca çırpalım.
Tatlımızı koyacağımız borcamı su ile ıslatalım.
Ardından tatlımızı borcama dökelim ve düzleyelim.
Yalancı tavuk göğsümüzü soğumaya bırakalım.
Oda sıcaklığına ulaşan tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve yaklaşık 4-5 saat boyunca dinlendirelim.
Tatlımızı servis esnasında dilimleyelim.
Üzerine tarçın serperek servise hazır hale getirelim.
Yalancı tavuk göğsünüz hazır.
Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi