Sağlıklı malzemelerle tatlı bir lezzet yaratmak mı istiyorsunuz? O zaman bu ıspanaklı pasta tarifi tam size göre. Hem göze hem damağa hitap eden bu tarif, tatlıya dair tüm algılarınızı değiştirecek.

Ispanaklı pasta, renkli görüntüsü ve enfes tadıyla sofralarınızı süsleyecek. Bu özel tarif, sağlıklı bir tatlı arayışında olanlar için ideal. İşte kolay ve lezzetli ıspanaklı pasta yapımı!

Yeşilin tatlıyla buluşmasıyla ortaya çıkan ıspanaklı pasta, ailecek keyifle tüketebileceğiniz sağlıklı bir seçenek sunuyor. Bu tarifle, ıspanaklı pastayı evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
1 çay bardağı süt (125 ml)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
250 gram ıspanak (1 su bardağı ıspanak püresi)

Kreması için;

2,5 su bardağı süt (500 ml)
4 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Herkesi tatlıya doyurun: Çikolatalı Kozalak Kurabiye tarifi Herkesi tatlıya doyurun: Çikolatalı Kozalak Kurabiye tarifi

Üzeri için;

1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt (200 ml)

Ispanaklı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Ispanaklı pasta tarifi için öncelikle yıkadığımız ıspanakları tencereye alalım.
Üzerine sıcak su ekleyerek ıspanaklar diriliğini kaybedinceye kadar 1-2 dakika haşlayalım.
Haşlanan ıspanakları hızlıca soğumaları için soğuk sudan geçirerek süzdürelim ve rondodan geçirelim.
Uygun bir karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri alarak mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım.
Üzerine süt, sıvı yağ ve püre haline getirdiğimiz ıspanakları ekleyelim.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek malzemeler güzelce karışana kadar çırpalım.
Hazır olan harcımızı tabanına pişirme kağıdı serdiğimiz kelepçeli kalıba boşaltalım. Ben 23cm çapında kelepçeli kalıp kullandım.
Kekimizi önceden ısıttığımız 170°C fırında 40 dakika pişmeye bırakalım.
Pişen keki fırından alalım ve ılıması için bekletelim. Bizde bu sırada pastanın kremasını hazırlayalım.
Kreması için süt, şeker ve unu uygun bir tencereye alarak tel çırpıcı ile karıştıralım ve pişmeye bırakalım. Bu aşamada sürekli karıştıralım.
 Kremamız koyulaşıp kaynamaya başladığında ocağı kapatalım ve içerisine tereyağı ve vanilya ekleyerek tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
Soğuması için kremamızı bir kenara alalım. Ara ara karıştırmayı unutmayalım.
Soğuyan keki kalıptan çıkartalım ve üzerindeki kabarık kısmı bıçak yardımı ile keselim ve düzeltelim.
Ardından kekimizi dikkatli bir şekilde ortadan iki keselim.
Kestiğimiz kekin alt tabanını servis tabağına aktaralım.
Üzerine soğuyan kremayı boşaltalım. Bir spatula veya pasta sıvama aparatı yardımıyla kremayı yayarak olabildiğince eşitleyelim.
Diğer keki de kremanın üzerine kapatalım.
Son olarak pastanın her tarafını soğuk sütle çırptığımız krem şanti ile güzelce kaplayalım.
Dilerseniz pastanın üzerini elinizde ufaladığınız kek parçaları ile kaplayabilirsiniz.

Bu lezzetli ve sağlıklı ıspanaklı pasta tarifiyle, tatlıya yeni bir boyut getirebilirsiniz. Hem renkli hem de vitamin dolu bu pastayla, tatlı ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde giderebilirsiniz. Üstelik yapımı da oldukça basit. Deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi