Yemek saatlerinizi canlandıracak, hem sağlıklı hem de lezzetli bir tarif arayanlar için patatesli kabak mücver ideal bir seçimdir. Bu tarif, patates ve kabağın mükemmel uyumu ile sofralarınıza farklı bir tat katacak. Nasıl yapıldığını keşfedin.

Patatesli kabak mücver, mutfakta yeni lezzetler denemek isteyenler için harika bir öneridir. Bu kolay ve lezzetli tarif, her yemeğe renk katarak, akşam yemeklerinizi ve çay saatlerinizi zenginleştirecek.

Eğer evde kolayca hazırlayabileceğiniz, hem doyurucu hem de lezzetli bir tarif arıyorsanız, patatesli kabak mücver tam da aradığınız seçenek olabilir. Bu basit tarif ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun.

Patatesli Kabak Mücver Tarifi

Malzemeler

2 adet orta boy kabak
1 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
2 adet yumurta
3 dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet taze nane
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı un

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Kat kat damak çatlatan pasta tarifi: Medovik Pastası nasıl yapılır? Kat kat damak çatlatan pasta tarifi: Medovik Pastası nasıl yapılır?

Patatesli Kabak Mücver Tarifi

Patatesli kabak mücver için öncelikle kabakları rendeleyelim. Eğer kabağınız büyükse bir kaç parçaya böldükten sonra da rendeleyebilirsiniz.
Rendelediğimiz kabukların suyunu elimizle güzelce sıkalım.
Kabuğunu soyduğumuz patatesi de rendeleyelim ve suyunu güzelce sıkalım.
Son olarak soğanı da rendeledikten sonra suyunu sıkıp bir kenara alalım.
Yeşil soğan, maydanoz, dereotu ve taze naneyi kesme tahtasına alalım. Hepsini ince ince doğrayalım.
Harcı için karıştırma kabına yumurta, tuz, pul biber, karabiber, kabartma tozu ve unu alarak tel çırpıcı ile tüm malzemeyi karıştıralım.
Hazırladığımız karışıma rendelediğimiz kabakları, patatesi, ince ince kıydığımız yeşillikleri ve soğanı ilave edelim.
Bir kaşık yardımıyla tüm malzemeyi nazikçe karıştıralım.
Pişirmek için kızartma tavasına biraz sıvı yağ alarak kızdıralım.
Daha sonra harcımızdan birer kaşık alarak kızgın yağa dökelim.
Alt tarafı kızardığında mücverleri dikkatli bir şekilde ters çevirerek her iki yüzünü de kızartalım.
Altın renginde kızaran mücverlerimizin fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım.
Tüm harcımız bitinceye kadar altını üstü çevirerek pişirdiğimiz mücverlerimiz servise hazır. 

Patatesli kabak mücver, mutfakta pratik ve lezzetli bir alternatif arayanlar için mükemmel bir seçenektir. Hem sağlıklı malzemeler içeren bu tarif, tüm aileyi mutlu edecek ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi haline gelecek. Hazırlaması kolay olan bu mücver, ev yapımı bir lezzet şöleni sunarak mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyifli hale getirecek. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!