Pratik Lahmacun Tarifi
Malzemeler:
6 adet lavaş
İç harcı için:
400 gram yağlı kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet orta boy domates
2-3 diş sarımsak
1 veya 1,5 çorba kaşığı biber salçası
7-8 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı:
Kıymayı bir karıştırma kabına alın.
Soğanı, domatesi, sarımsağı ve maydanozu robottan geçirin veya elinizle ince ince doğrayın. Bu malzemeleri kıyma kabına ekleyin.
Tuz, baharatlar ve salçayı da ekleyip, malzemeleri iyice yoğurun.
Lavaşları fırın tepsilerine yerleştirin.
Üzerlerine hazırladığınız karışımı paylaştırarak yayın, her bir lavaşın üzerine harcınızın güzelce yayılmasına özen gösterin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.
Lahmacunları fırından çıkarıp, üzerine limon dilimleri, taze maydanoz ve sumakla yoğrulmuş soğan servis edin.
Lavaşla hazırlanan lahmacun tarifi, hem hızlı hem de son derece lezzetli bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Geleneksel yöntemlerle uğraşmadan, evde kısa sürede lahmacun keyfini yaşamak isteyenler için mükemmel bir seçenek sunuyor. Bu tarif ile misafirlerinizi şaşırtabilir ve onlara lezzetli bir sürpriz yapabilirsiniz. Deneyin, lezzetli ve pratik lahmacunun tadını çıkarın!