Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir lezzet arayışındaysanız, Boşnak kurabiyesi ideal bir seçim! Bu lezzetli ve pratik kurabiyeyi yapmak için ihtiyacınız olan sadece birkaç basit malzeme. İşte adım adım Boşnak kurabiyesi tarifi.

Boşnak kurabiyesi, yumuşacık dokusu ve şekerli lezzetiyle çay saatlerinizin vazgeçilmezidir. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarifi deneyerek, sevdiklerinize lezzet dolu anlar yaşatabilirsiniz. İşte Boşnak kurabiyesi yapmanın püf noktaları.

Kolay ve leziz bir tarif arayanlar için Boşnak kurabiyesi mükemmel bir seçenek! Bu basit tarif, herkesin beğenisini kazanacak. Peki, Boşnak kurabiyesi nasıl hazırlanır? İşte leziz tarifi...

Boşnak kurabiyesi tarifi

Malzemeler:

1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
6 su bardağı un

Üzeri için:

Toz şeker

Boşnak kurabiyesi nasıl yapılır?

Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi

Geniş bir karıştırma kabının içerisine un hariç tüm malzemeleri alın ve güzelce karıştırın.

Ardından unu azar azar ekleyin.

Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Bu sebeple unu ölçülü eklemeye dikkat edin. Kimi malzemede 6 su bardağı un fazla gelebilir.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve şekillendirin.

Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

Hamurların üzerine toz şeker serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kurabiyeler kızarana kadar pişirin.

Boşnak kurabiyesi tarifi ile çay saatleriniz artık daha lezzetli ve keyifli! Bu kolay ve pratik tarifle, hem zaman kazanacak hem de herkesi tatlı bir sürprizle mutlu edeceksiniz. Şekerli, yumuşacık bu kurabiyeleri sevdiklerinizle paylaşın ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi