Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve misafirlerinize gururla sunabileceğiniz bir şerbetli tatlı arıyorsanız, işte karşınızda portakallı revani!

Şerbetli tatlıların en lezzetlisi olan portakallı revani, her ısırıkta sizi portakal bahçelerine götürecek.

Portakallı revani, irmik ve portakalın eşsiz uyumuyla tatlı krizlerinizin yeni kurtarıcısı olmaya aday.

Portakallı Revani Tarifi

Malzemeler

Keki için

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağından 1 yemek kaşığı fazlası un

Şerbeti için

3 su bardağı şeker
3 ,5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu

Üzeri için

Soslu Börek tarifi: Çıtır çıtır lezzetiyle bağımlılık yapacak Soslu Börek tarifi: Çıtır çıtır lezzetiyle bağımlılık yapacak

Hindistan cevizi

Portakallı Revani Tarifi

Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar mikser yardımıyla çırpılır.
Sırasıyla sıvı yağ yoğurt eklenir bir tık daha karıştırılır.
Ardından irmik kabartma tozu vanilya un ve portakal kabuğu rendesi eklenir.
Yağlanmış kare borcama ya da o ebatta bir kalıba kek harcı dökülür.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Bu aşamada kürdan testi yapabilirsiniz fırını çok yüksek ısıda çalıştırmayın tatlının keki haşlanır ve kabarmaz.
Diğer tarafta kek pişerken şerbeti hazırlayalım.
Şerbeti çok kaynatmıyoruz ağırlaşmasın diye bir kaç taşım kaynadıktan sonra içine bir kaç damla limon sıkıp kapatacağız.
Şerbet de kek de ılık olacak şekilde şerbeti keke dökelim soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpip servis edelim.

Portakallı revani tarifi ile tatlı menünüze eşsiz bir tat ekleyebilirsiniz. Ev yapımı olmasının verdiği sıcaklıkla birlikte, portakalın ferahlatıcı aroması bu tatlıyı özel günlerinizin ve samimi sofralarınızın vazgeçilmezi yapacak. Her lokmada ağızda dağılan irmik ve portakal kabuğu rendesinin harmonisi, tatlı severler için unutulmaz bir deneyim sunuyor. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi