Süt yok, lezzet çok: Sütsüz Su Böreği tarifi Süt yok, lezzet çok: Sütsüz Su Böreği tarifi

Evde pastane tadında portakallı kek yapmak artık çok kolay. Bu tarif ile her defasında pamuk gibi yumuşak kekler yapabilirsiniz.

Çay saatlerinizi taçlandıracak, ağızda dağılan portakallı kek tarifimizle tanışın. İşte adım adım yapılışı ve ipuçları.

Portakalın en tatlı hali olan bu portakallı kek tarifi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir lezzet harikası.

Portakallı Kek Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
Yarım su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
2 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 silme çay kaşığı zerdeçal
3 su bardağı un

Portakallı Kek Tarifi

Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın .
Ardından sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın .
Sonra kuru malzemeleri eleyerek ekleyin portakal kabuğu rendesi ve zerdeçalıda ekledikten sonra çırpmaya devam edin.
Katı yağla yağlanmış tepsiye kek harcını dökün.
Önceden ısıtılmış 150° fırına verip pişirin kürdan testi yaptıktan sonra çıkarın.
Tamamen soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip dilimleyip servis edin

Bu nefis portakallı kek tarifiyle, evinizde herkesin bayılacağı lezzetli kekler yapabilirsiniz. Hem yapımı kolay hem de sonuçları mükemmel olan bu tarifle, artık evde pastane kalitesinde kekler yapabileceksiniz. Taze portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi ile zenginleştirilen bu tarif, çay saatlerinizi şenlendirecek. Deneyin ve farkı hissedin!

Editör: Haber Merkezi