Mükemmel bir pilav yapmanın anahtarı kaliteli malzemeler ve doğru tekniktir. Osmancık pirinci ile hazırlanan bu pilav tarifi, lezzeti ve dokusuyla sizlere evde pilav ustası olmanın kapılarını aralıyor.

Eğer pilavınızın her zaman tane tane ve lezzetli olmasını istiyorsanız, Osmancık pirinci ile hazırlanan bu tarif tam size göre. Tavuk suyu ve tereyağının eşsiz uyumuyla pilavınıza derin bir lezzet katın.

Sofralarınızı şenlendirecek ve misafirlerinizi etkileyecek bir pilav tarifi arıyorsanız, tereyağlı ve tavuk suyu ile zenginleştirilmiş Osmancık pirinç pilavı tarifimizle tanışın. Bu tarif, lezzetli bir pilav yapmanın tüm püf noktalarını sizlerle paylaşıyor.

Tane Tane Osmancık Pirinç Pilavı Tarifi

MALZEMELER:

1 su bardağı Osmancık Pirinci
1,5 su bardağı ılık su
1 bardak tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

TARİF:

1. Bir su bardağı Osmancık Pirinci soğuk suda 10 dakika beklettikten sonra süzün.
2. Tencerenin içerisine tereyağı ve sıvı yağı ekleyin.
3. Tavuk suyunu ısıtın.
4. Isınan tereyağı ve sıvı yağın içerisine pirinçleri ilave edip az biraz kavurun.
5. Tavuk suyunu ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.  
6. Pirinçler göz göz olduktan sonra ocaktan alın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın.

Yemek menünüzü değiştirecek Patlıcan Böreği nasıl yapılır? Yemek menünüzü değiştirecek Patlıcan Böreği nasıl yapılır?

Bu tarifle, Osmancık pirinci kullanarak evinizde tane tane, lezzetli ve kokusuyla büyüleyici bir pilav yapabilirsiniz. Tavuk suyu ve tereyağının lezzet katkısıyla, pilavınızı bir sonraki seviyeye taşıyın. Misafirlerinizden alacağınız övgüler, bu tarifin mutfakta geçirdiğiniz zamanı değerli kılacak. Deneyin ve farkı hissedin!