Kıbrıs köftesi, geleneksel tatların modern mutfaklara nasıl uyarlanabileceğinin mükemmel bir örneği. Patates ve kıymayı bir araya getiren bu tarif, her yemeğe lezzet katıyor.

Lezzet yolculuğuna çıkmaya hazır mısınız? Kıbrıs köftesi ile mutfakta harikalar yaratın. İşte adım adım bu muhteşem tarif!

Kıbrıs'tan sofralarınıza özel bir lezzet: Kıbrıs köftesi. Bu basit ve doyurucu tarif, yemek saatlerinizi renklendirecek. İşte köfte yapmanın püf noktaları!

Kıbrıs Köftesi Tarifi

Malzemeler

Efsane lezzet: Herkesi şaşırtacak Soğanlı Menemen tarifi Efsane lezzet: Herkesi şaşırtacak Soğanlı Menemen tarifi

250 gr kıyma
4 adet patates
1 adet soğan
1 avuç ekmek içi veya galeta unu
1 adet yumurta
tuz, karabiber, kimyon, toz kırmızı biber
maydanoz (isteğe bağlı)

kızartmak için

sıvı yağ

Kıbrıs Köftesi Nasıl Yapılır?

Bir yoğurma kabına kıymayı koyun.
Ayrı bir yerde patatesleri ve soğanı rendeleyin. Suyunu sıkarak kıyma üzerine ekleyin.
Baharatları, yumurtayı isteğe bağlı olarak ince kıyılmış maydanozu ve galeta ununu ekleyin ve iyice yoğurun.
Köfte harcından parçalar alarak şekillendirin.
Yağ koyduğunuz tavada köfteleri arkalı önlü kızartın.

Kıbrıs köftesi tarifiyle, mutfakta yeni lezzetler keşfetmenin tadını çıkarın. Bu rehber, adım adım size yol göstererek, patates ve kıymayı bir araya getirip, ağzınıza layık köfteler hazırlamanıza yardımcı olacak. Deneyimlerinizi ve varyasyonlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi