Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Hasanpaşa Köfte, patates püresi ve kıyma ile hazırlanan enfes bir yemektir. Bu tarifle, herkes tarafından sevilecek.

Sofralarınızı şenlendirecek Hasanpaşa Köftesi yapmaya ne dersiniz? İçi patates püreli bu özel tarif, misafirlerinizden tam not alacak.

Eğer evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve herkesin bayılacağı bir tarif arıyorsanız, Hasanpaşa Köftesi ideal bir seçim. Hem lezzetli hem de doyurucu!

Hasanpaşa Köfte Tarifi

Malzemeler

500 gram dana kıyma
4 dilim bayat ekmek içi (rendelenmiş)
1 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

püresi için;

4 adet orta boy patates
yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sıvıyağ

üzeri için;

3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber (isteğe bağlı)

MasterChef Türkiye 100.000 TL ödülünü kim kazandı? 4 Ekim 2024 ödül oyununu kazanan yarışmacı belli oldu MasterChef Türkiye 100.000 TL ödülünü kim kazandı? 4 Ekim 2024 ödül oyununu kazanan yarışmacı belli oldu

Hasanpaşa Köfte Nasıl Yapılır?

Köfte harcı için; kıyma, ekmek içi, soğan, karabiber ve tuzu bir kasede iyice karıştırın.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinde yuvarlayarak köfteleri şekillendirin.
Fırın kabına şekillendirdiğiniz köfteleri dizin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında köfteleri pişirin (tamamen pişirmeden, yaklaşık 15 dakika kadar fırında tutmanız yeterli olacaktır).
Patatesleri haşlayın ve ezin. Haşlanmış patates püresine sütü, tereyağını, tuzu ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
Hazırladığınız patates püresini sıkma torbasına alın ve fırından çıkardığınız köftelerin içlerine doldurun.
Üzerlerine tereyağı koyarak tekrar fırına verin. Köftelerin üzeri kızarana kadar pişirin.

Hasanpaşa Köftesi, evde hazırlayabileceğiniz, herkesin seveceği lezzetli ve doyurucu bir yemek. Tarifimizi takip ederek, kısa sürede muhteşem bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz. Patates püresi ve kıyma ile yapılan bu köfte, sofralarınıza hem görsel hem de damak zevki açısından zenginlik katacak.