Tuzlu kurabiye, çay ve kahve saatleriniz için mükemmel bir atıştırmalık! Bu tarif, pastanelerdeki gibi lezzetli tuzlu kurabiyeler yapmanızı sağlayacak. Sirke, kurabiyelerinize farklı bir tat katarken, aynı zamanda daha uzun süre taze kalmasını sağlar.

Çay saatinde ne ikram edeceğinizi düşünüyorsanız, bu tuzlu kurabiye tarifi tam size göre! Hızlı ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu kurabiye, ani gelen misafirler için de ideal bir çözüm olacak.

Tuzlu kurabiyeyi seviyor ancak dışarıdan aldıklarının tadını evde yakalayamıyor musunuz? İşte, pastanelerdeki gibi tuzlu kurabiye yapmanın sırrı: sirke! Bu basit ama etkili tarifle, evde pastane lezzetinde tuzlu kurabiyeler yapabilirsiniz.

MALZEMELER

3 – 4 su bardağı un
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu

Şaşırtıcı derecede kolay: Herkesin yapabileceği Çarşaf Böreği tarifi! Şaşırtıcı derecede kolay: Herkesin yapabileceği Çarşaf Böreği tarifi!

Üzeri için;

1 adet yumurta beyazı
50 gram çörek otu

TARİF

Oda sıcaklığındaki 250 gram tereyağını bir kabın içerisine alın. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ve 2 adet yumurta ilave ederek elinizle karıştırın.
Bu karışımın içerisine 2 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, 1,5 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 paket kabartma tozu ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Ardından 3 su bardağı kadar unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve ince bir rulo olacak şekilde uzatın. Bıçak yardımıyla 4 parmak genişliğinde kesin.
Üzerine yumurta beyazı ve çörek otu serperek fırın tepsisine dizin.
180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar 10-12 dakika kadar pişirin ve fırından alıp soğumaya bırakın.