Evinizde çarşaf böreği yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Bu tarif, sadece birkaç püf noktasıyla çarşaf böreğini mutfakta pratik bir şekilde yapmanıza olanak tanır. Patates ve ıspanaklı iki farklı iç harç seçeneğiyle, her damak zevkine uygun lezzetler yaratabilirsiniz.

Çarşaf böreği yapmak zor gibi görünse de doğru tekniklerle oldukça basit! Bu detaylı tarif, hem patatesli hem de ıspanaklı harç seçenekleriyle böreğinizi nasıl lezzetli ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğinizi adım adım anlatıyor.

Püf noktalarıyla zenginleştirilmiş bu çarşaf böreği tarifi, mutfakta geçireceğiniz zamanı verimli kılarak, zahmetli görünen bu lezzeti kolayca sofralarınıza taşımanıza yardımcı olacak. Başlangıçtan sonuca kadar tüm detaylarıyla, bu tarif çarşaf böreği yapmanın tüm sırlarını açığa çıkarıyor.

Malzemeler

5,5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
3/4 su bardağı sıvı yağ

İçi için:

1 kg. ıspanak
2 dal pırasa
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

Tadına doyamayacaksınız: Usta şeflerin bile kıskanacağı Fırında Şinitzel tarifi Tadına doyamayacaksınız: Usta şeflerin bile kıskanacağı Fırında Şinitzel tarifi

Ispanaklı Çarşaf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

İç malzeme için pırasanın beyaz kısımları ve ıspanak incecik doğranır. Tuzla hafifçe ovulup baharatlandırılır, süzgeçe alınır.
Oda sıcaklığındaki su içinde tuz eritilir. Geniş bir yoğurma kabına un alınır. Ortası açılır ve tuzlu su yavaş yavaş çatal yardımıyla karıştırılır.
Karışım tezgaha alınıp 10-15 dakika pürüzsüz olana kadar yoğrulur. Önce çok yapışkan ama yoğurdukça elden ayrılan kıvama gelecektir.
Hamur 6 eşit bezeye ayrılıp yuvarlanır. Un serpilmiş tepsiye alınıp üzeri streçlenip 15 dakika dinlendirilir. Her bir bezenin alt ve üstü unlanır. Merdaneyle 20 cm çapında pasta tabağı büyüklüğünde açılır.
Sıvı yağla yağlanan tepsiye yerleştirilir. Üzeri bolca yağlanır. Diğer bezelerle aynı işlem tekrarlanır. Üzeri streçlenip en az 1 saat dinlendirilir.
Deterjandan arınmış duru suyla durulanmış temiz bir çarşaf ya da benzer bir kumaş masaya serilir. Üzerine en alttaki hamur alınır. Kenarlardan çekerek inceltmeye başlanır.
Çekerken havalandırılıp kumaşa yapıştırılır, diğer kenarlara geçilir. Aynı şekilde inceltmeye devam edilir. Yırtılsa da sorun değil, başka bölümlerden çekerek inceltilir.
Üzerine fırçayla yağ sürülür. Kalın kenarlar koparılıp çıkarılır. Hamurun bütününe, suyu süzülen iç malzeme azar azar yayılır.
Bir kenardan hamur kapatılır ve çarşaf, yavaşça yukarı kaldırılır. Böylece hamur kendiliğinden rulo şeklinde sarılır.
Rulo iki elle tutarak yavaşça sallanır boyut eşitlenir. İstenen şekil verilir üzerine kalan yağ sürülür. Önceden 200 dereceye alt üst ayarda ısıtılan fırında 30-35 dakika pişirilir. İlk sıcağı çıkınca servis edilir

Bu çarşaf böreği tarifi ile artık evde lezzetli ve pratik şekilde börek yapmak mümkün. İster patatesli ister ıspanaklı, bu yöntemlerle herkes çarşaf böreğini zahmetsizce yapabilir. Püf noktalarını takip ederek, mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi