Kuru fasulye ile hazırlanan eşsiz lezzetlerden biri olan vardabit, sarımsaklı yoğurt ve tahin ile buluştuğunda damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. İşte adım adım vardabit yapımı.

Vardabit, Türk mutfağının az bilinen ama bir o kadar da sevilen yemeklerinden biridir. Bu tarif, kuru fasulyeyi yeni ve lezzetli bir formda sunmanın en güzel yoludur.

Eğer kuru fasulye tariflerini seviyorsanız, vardabit tam size göre! Adana ve Mersin'in bu özel yemeği, sofralarınıza lezzet ve renk katacak.

MALZEMELER

2 su bardağı kuru fasulye
1 adet küçük tırnaklı pide
1 su bardağı tahin
3 -4 diş sarımsak
1 adet limon suyu
1 silme tatlı kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz

Üzeri için

Üzümlü Kek nasıl yapılır? İşte ağızda dağılan kolay tarif Üzümlü Kek nasıl yapılır? İşte ağızda dağılan kolay tarif

1/2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

TARİF

Fasulyeleri ılık suyla ıslatıp 2-3 saat bekletin. Daha sonra yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan fasulyelerin suyunu süzüp soğutun. Haşlama suyundan 1 çay bardağı ayırın.
Tırnaklı pideyi küçük küçük dilimleyip, fırında ya da teflon tavada kızartın. Bir kasede tahin, limon suyu, biraz tuz, 1 çay kaşığı kimyon ve dövülmüş sarımsakları karıştırın.
Kıvamı koyu yoğurt kıvamına gelene kadar sıcak suyu yavaş, yavaş ekleyin.
Haşlanan fasulyelerin üzerine tuzu ve kalan kimyonu ekleyip karıştırın. Kayık servis tabağına kızarttığınız pideleri yayın.
Üzerine fasulyeleri yayın ve tahin sosunu gezdirerek dökün. Küçük bir tavada tereyağını ve sıvıyağı kızdırın, ocaktan alıp içine kırmızı pul biberi ekleyin.
Vartabitin üzerine biberli yağı gezdirin ve İnce kıyılmış maydanozlarla süsleyerek servis yapın.

Vardabit, Adana ve Mersin mutfaklarının en özel yemeklerinden biri olarak, herkes tarafından sevilen ve tercih edilen bir lezzet haline gelmiştir. Kuru fasulye, tahin ve pide ile hazırlanan bu yemek, her yemeğe lezzetli bir alternatif sunar. Bu tarifi deneyerek, evinizde bir lezzet şöleni yaratabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi