Sağlıklı ve hafif bir yemek arayışındaysanız, kabak mücver tam size göre. Bol sarımsaklı yoğurt eşliğinde sunulan bu tarif, sofralarınıza farklı bir tat katacak.

Kolay malzemeler ve pratik tariflerle kabak mücver yapımı hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı. İşte adım adım kabak mücver nasıl yapılır, tüm detaylarıyla birlikte.

Kabak, yumurta ve havucun mükemmel uyumu ile hazırlanan mücver tarifi, özellikle ç ocuklarınız için sağlıklı bir atıştırmalık olabilir. İşte lezzetli ve pratik kabak mücver tarifi.

MALZEMELER

3 malzeme, 2 adım, 1 mükemmel lezzet: Herkesin aradığı 3-2-1 Poğaça tarifi 3 malzeme, 2 adım, 1 mükemmel lezzet: Herkesin aradığı 3-2-1 Poğaça tarifi

3 adet kabak
2 adet yumurta (çırpılmış)
1 adet havuç
1 çay bardağı un
6 dal taze soğan
1/2 demet dereotu
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için:

1/2 su bardağı sıvı yağ

TARİF

Bol suda yıkadığınız kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak çıkartın.
Geniş bir kapta rendelenen kabakları, havucu, yumurtayı, taze soğanı, dereotunu, tuzu, karabiberi birleştirin.
Unu da ilave edip tüm malzemeler birbiriyle harmanlayın.
Tüm malzemeler macun kıvamını alana kadar spatula yardımıyla karıştırın.
Her bir mücver 1 tepeleme yemek kaşığı olacak şekilde ayarlayıp tavaya dökün.
Kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Mücverlerin fazla yağını havlu kağıda süzdürdükten sonra servis tabağına alın ve çırpılmış yoğurt ile servis edin.

Kabak mücver, çeşitli servis seçenekleri ve kolay yapılışı ile mutfaklarınızda yeni bir favori olmaya aday. Fırında ya da kızartılarak hazırlanan bu lezzetli tarif, özellikle yoğurtla birlikte sunulduğunda daha da özel bir hal alıyor. Şimdi bu tariflerle mutfakta zaman geçirmenin keyfini çıkarın ve sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi