Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, hem göze hem damağa hitap eden bir tatlı arıyorsanız, keşkül ideal bir seçim! İşte adım adım keşkül yapımı için gerekenler ve püf noktaları.

Geleneksel Osmanlı tatlısı keşkül, süt, şeker, pirinç unu ve badem gibi basit malzemelerle hazırlanabilir. Bu tarifimizde, keşkülünüzü nasıl daha lezzetli hale getirebileceğinizi açıklıyoruz.

Tatlı sofralarınız için hafif ve lezzetli bir alternatif arayışındaysanız, keşkülü denemelisiniz. Bu yazımızda, enfes keşkül tarifinin yanı sıra servis önerilerini de bulabilirsiniz.

MALZEMELER

1 litre süt
1/2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 çay bardağı toz badem

Servisi için:

12 adet badem
1 yemek kaşığı file Antep fıstığı

Herkesi kendinize hayran bırakın: Basit malzemelerle ağızda dağılan Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi Herkesi kendinize hayran bırakın: Basit malzemelerle ağızda dağılan Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi

TARİF

Toz şeker, pirinç unu ve toz bademi derin bir tencereye aktarın.
Sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla karıştırıp tüm malzemelerin pürüzsüzce birleştiğine emin olun.
Orta-kısık ateşte devamlı olarak karıştırarak kıvamı hafifçe koyulaşıncaya dek yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Krema kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Keşkülün kıvamı muhallebi kadar yoğun olmamasına özen gösterin.
Pişen keşkülü servis kaselerine paylaştırın. Önce ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin. Ardından buzdolabına alarak dinlendirin.
Servis etmeden önce üzerlerini badem ve file Antep fıstığı ile süsledikten sonra soğuk olarak servis edin.

Bu lezzetli ve hafif keşkül tarifi, hem göz zevkinize hem de tat alma duyunuza hitap edecek. Antep fıstığı ve nar ile süslediğinizde, bu geleneksel tatlıyı modern bir dokunuşla sunmuş olacaksınız. Afiyet olsun ve misafirleriniz bu enfes tatlı karşısında hayranlık duyacaklar!

Editör: Haber Merkezi