Sıradan tatlılardan sıkılanlar için Magnolia, taze bir lezzet sunuyor. Bu rehber, çilek ve muzun eşlik ettiği bu kremalı tatlıyı evde nasıl yapabileceğinizi adım adım anlatıyor.

Magnolia, özellikle yaz aylarında ferahlatıcı bir tatlı alternatifi sunuyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, tatlı ihtiyacınızı lezzetli bir şekilde karşılayacak.

MAGNOLİA TARİFİ VE MALZEMELERİ NELERDİR?

litre süt
yemek kaşığı un
yemek kaşığı nişasta
su bardağı toz şeker
paket toz vanilya
adet yumurta sarısı
paket bebe bisküvisi
paket süt kreması
adet çilek
adet muz

Sütlü İrmik Tatlısı tarifi: Bu lezzeti denemeden tatlı yediğinizi sanmayın Sütlü İrmik Tatlısı tarifi: Bu lezzeti denemeden tatlı yediğinizi sanmayın

MAGNOLİA NASIL YAPILIR?

Magnolia için ilk önce tencereye nişasta, un, şeker, vanilya ve yumurtayı koyuyoruz. Bu karışımın üzerine yavaş yavaş sütü ekleyerek çırpma teli veya kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
Hazırladğımız bu karışımı ocağa koyarak, karıştırmaya devam ediyoruz. Magnolia'nın kremasının topaklanmamasına özen gösterin. Karışımın muhallebi kıvamına gelmesini bekliyoruz ve beklediğimiz kıvama geldiğinde ocaktan alıyoruz. Magnolia kreması soğurken, bisküvileri incecik olana kadar robottan geçirebilirsiniz dilerseniz elde de ufak parçalara ayırabilirsiniz. Krema soğuduktan sonra içerisine bir paket süt kreması ekleyerek karıştırmaya başlayın.

Bir tarafta çilek ve muzlarınızı dilimleyin. Magnolia kuplarına önce muhallebiden az koyun ve meyveleri yanlarına doğru dizin. Meyveleri kenarlara dizdikten sonra bisküvi kırıntılarını ekleyin ve tekrar krema dökün. En üst kısmına kalan bisküvileri dökün. Magnolia tarifimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Süslemek için dileğiniz süs malzemelerini kullanabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi