Mis gibi tereyağı kokusuyla mutfağınızı saracak, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak un kurabiyesi yapımına hazır mısınız? Sizlere, evde kolayca yapabileceğiniz bir tarif sunuyoruz.

Çıtır çıtır dış yapısı ve içinde saklı yumuşacık dokusuyla un kurabiyesi, tatlı krizlerinizin kurtarıcısı olmaya aday. Bu tarifle, herkesin bayılacağı kurabiyeler yapabilirsiniz.

Tereyağının lezzeti, vanilinin aroması ve pudra şekerinin tatlılığı birleştiğinde ortaya çıkan muhteşem un kurabiyesi tarifimizle tanışın. Hem kolay hem de lezzetli bu tarifle, mutfakta harikalar yaratabilirsiniz.

Malzemeler

250 g Tereyağ
170 g pudra şekeri
1 paket vanilin
40 g mısır nişastası
360-380 g un
3 g kabartma tozu

Tereyağlı un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Yumuşamış tereyağı, pudra şekeri ve vanilyayı karıştırın.

Tamamen karıştıktan sonra, mısır nişastası ve 2 bardak unu ekleyin, yoğurun ve 3. bardağı eklerken yavaş yavaş ekleyin. Ardından kabartma tozu ilave edin ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar elinizle yoğurun.

Hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayın, rulo yapın ve çatalla hamurun üzerini çizin.

2 parmak kalınlığında verevli şekilde kesin.

Evinizi pastaneye çevirin: Bir ölçüyle onlarca Tırtıl Kurabiye tarifi Evinizi pastaneye çevirin: Bir ölçüyle onlarca Tırtıl Kurabiye tarifi

170°C ısınmış fırında alt üst şekilde 15-17 dk pişirin.

Sıcaklığı geçtikten sonra bolca pudra şekeri serperek servis edin.

Her yudum çayın yanına eşlik eden bu kıtır dış yapılı ve içi yumuşacık un kurabiyesi, özel günlerin ve günlük tatlı ihtiyacınızın kurtarıcısı olacak. Tereyağının zengin lezzeti, vanilin ve pudra şekeriyle birleşerek unutulmaz bir tat bırakır. Bu tarifi deneyerek, ev yapımı kurabiyelerin ne kadar lezzetli ve özel olabileceğini keşfedin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi