Pandispanya, pasta ve tatlıların vazgeçilmez tabanıdır. Peki, bu lezzetli tabanı sadece üç malzeme kullanarak evde yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Yumurta, un ve şekerle mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun.

Küçük bir mutfak mucizesine ne dersiniz? Sadece üç malzeme ile evinizde profesyonel pastacılar gibi pandispanya yapabilirsiniz. İşte karşınızda nemli, yumuşacık ve herkesin bayılacağı pandispanya tarifimiz.

Malzemeler

3 adet büyük boy yumurta 
90 g toz şeker
90 g un 

Nasıl Yapılır?

Fırını 170°C’de ısıtın ve 16 cm’lik pandispanya çemberinizi hazırlayıp kenara alın.

Yumurtayı mikserle, yüksek devirde 5 dakika çırpın.

Toz şekeri 3 seferde ekleyip, 8-10 dakika daha çırpın. Mikseri bırakıp, silikon bir spatula ile devam edin.

Rengi beyazlaşan karışıma unu eleyerek 3 seferde ekleyin.

Basit ve ağızda dağılan lezzet: 4 malzemeli Ekonomik Kurabiye tarifi Basit ve ağızda dağılan lezzet: 4 malzemeli Ekonomik Kurabiye tarifi

Fold ederek, söndürmeden unu karışıma yedirin.

Homojen kıvam alan karışımı çembere dökün ve fırına yerleştirin.

Fırının kapağını kesinlikle açmadan 25 dakika pişirip, sonra kontrol ederek fırından alın.

Soğutma telinin üzerine ters şekilde yerleştirin ve tamamen soğuduktan sonra kalıptan ayırın.

Streç filmle sarıp, tezgahta en az 6 saat bekletin. Vaktiniz varsa 1 gece bekletip kullanmanız en iyisi olur. Streç filme sarılı şekilde buzdolabında 3-4 gün, buzlukta 3 ay muhafaza edebilirsiniz.

Pastacılık dünyasında yaygın olarak tercih edilen Pandispanya kekini, birçok farklı pasta ve yaratıcı tatlı tariflerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi