Un helvası, tereyağının ve unun eşsiz uyumuyla sofralara şenlik katıyor. Bu lezzeti evde yapmanın püf noktalarını merak ediyor musunuz? Özel günlerinizde misafirlerinizi mest edecek tarifi sizlerle paylaşıyoruz.

Herkesin aklını başından alacak: Milföy ve krema ile 5 dakikada efsane tatlı tarifi Herkesin aklını başından alacak: Milföy ve krema ile 5 dakikada efsane tatlı tarifi

Ev yapımı un helvası, herkesin yapabileceği kadar kolay, tadına doyulamayacak kadar da lezzetli bir tatlı. Eğer siz de bu geleneksel lezzeti evinizde denemek istiyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte mükemmel un helvası yapmanın sırları.

Her yudumuyla sizi çocukluğunuza götürecek, tereyağının aromasıyla büyüleneceğiniz un helvası tarifi için kolları sıvayın. Gerek özel günlerinizde gerekse ailenizle geçirdiğiniz sıcak akşamlarda sunabileceğiniz bu tarif, herkesin beğenisini toplayacak.

Malzemeler

2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
150 gram tereyağı

Şerbeti için:

2 su bardağı su
2 su bardağı şeker

Un helvası nasıl yapılır?

İlk olarak su ve şekeri bir tencerede karıştırın ve kısık ateşte kaynatın. Daha sonra ılınması için kenara alın.

Tereyağı ve sıvı yağı tavaya alın.

Ardından unu ekleyin ve 15-20 dakika karıştırarak orta ateşte kavurun.

Unun rengi değişince ılınan şerbetten yavaş yavaş ekleyin ve güzelce karıştırın.

Helva şerbeti çektikçe rengi de koyulaşmaya başlayacak.

İstenilen kıvama gelince ocaktan alın ve servis edin.

Ev yapımı un helvası tarifiyle, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden birini kendi mutfaklarınızda canlandırabilirsiniz. Tereyağı ve unun altın dokunuşuyla hazırlanan bu tatlı, hem yapımıyla hem de lezzetiyle sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek. Püf noktalarına dikkat ederek hazırlayacağınız un helvası, özel günlerinizde ve günlük tatlı ihtiyacınızda vazgeçilmeziniz olacak. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi