Ramazan sofralarınızı zenginleştirecek eşsiz bir tatlı arayışındaysanız, Helva-i Hakani tam size göre. Osmanlı mutfaklarının gizli kalmış lezzeti, bu tarifle evlerinize taşınıyor.

Geleneksel lezzetlerimizden Helva-i Hakani, yüzlerce yıllık geçmişiyle bugün de sofralarımızı süslüyor. Bu tarif ile geçmişten günümüze uzanan tatlı bir yolculuğa çıkacaksınız.

Helva-i Hakani, Osmanlı saray mutfağının günümüze ulaşan eşsiz tatlılarından biri. Bu lezzetli ve kolay tarif ile tatlı krizlerinize Osmanlı'dan bir çözüm sunuyoruz.

MALZEMELER

4 yemek kaşığı tereyağı
1 bardak badem
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı pirinç unu
Yarım su bardağı nişasta
3 bardak süt
1,5 bardak bal
150 gram kaymak

Basit ve ağızda dağılan lezzet: 4 malzemeli Ekonomik Kurabiye tarifi Basit ve ağızda dağılan lezzet: 4 malzemeli Ekonomik Kurabiye tarifi

TARİF

Yağı eritip kızdırın.
Bademleri ekleyin ve kavurun.
Bal, kaymak ve süt hariç diğer malzemeleri de ekleyin ve kavurun.
Başka bir tencerede sütü ısıtın.
Balı ekleyin ve karıştırıp ocağı kapatın.
Sütlü karışımı diğer tavadaki karışıma ekleyin ve sürekli karıştırın.
Kaymağı ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın.
Badem ve fıstık ile süsleyip servis edin.

Helva-i Hakani tatlısı, geleneksel Türk mutfağının ve Osmanlı saraylarının unutulmaz lezzetlerinden biridir. Ramazan sofralarınızda ya da özel günlerinizde farklı ve eşsiz bir tat arıyorsanız, bu kolay tarif ile lezzetli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Hem yapımı pratik hem de lezzeti eşsiz olan Helva-i Hakani, sofralarınıza tarihi bir dokunuş katacak. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi