Yemek

Osmanlı saraylarının gizli tarifi: Çılbır nasıl yapılır?

Çılbır, Osmanlı mutfak kültürünün günümüze kadar ulaşan en özel lezzetlerinden biridir. Ana malzemeleri yumurta ve süzme yoğurt olan bu tarif, hem kahvaltılarda hem de diğer öğünlerde sıklıkla tercih edilir.

Abone Ol

Yumurtanın ve yoğurdun mükemmel uyumuyla hazırlanan çılbır, Türk mutfağının tarih boyunca sevilen bir lezzetidir. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz çılbır tarifi!

Çılbır, tarihi Osmanlı zamanlarına dayanan ve günümüzde de popülerliğini koruyan...

{ "vars": { "GA4_MEASUREMENT_ID": "G-FCFPDN57CE", "GA4_ENDPOINT_HOSTNAME": "www.google-analytics.com", "GOOGLE_CONSENT_ENABLED": false, "WEBVITALS_TRACKING": true, "PERFORMANCE_TIMING_TRACKING": true, "DEFAULT_PAGEVIEW_ENABLED": true, "SEND_DOUBLECLICK_BEACON": false, "DISABLE_REGIONAL_DATA_COLLECTION": false, "ENHANCED_MEASUREMENT_SCROLL": false } }