Osmancık’ın içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla yapım çalışmalarına başlanan Dereboğazı İçme Suyu Barajı’nda yapım çalışmaları devam ediyor.

Baraj tamamlandığında Osmancık ilçesine yılda 2.7 milyon metreküp içme suyu sağlarken, ilçenin 2060 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacı tek başına karşılanacak.

DSİ Çorum’a yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan projelerle büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor.

DSİ tarafından Osmancık ilçesinde yaptırılan önemli su projelerinden birisi olan Dereboğazı İçme Suyu Barajı’nda da çalışmalar devam ediyor.

Projeyle Osmancık insanı daha temiz ve kesintisiz sağlıklı içme suyuna kavuşacak. Proje aynı zamanda bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine olanak sağlayacak ve refah düzeyini artıracak.

Osmancık´a sağlıklı ve içilebilir içme suyu sağlamak amacıyla inşa edilen Dereboğazı İçme Suyu Barajı ve Arıtma Tesisi çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında Osmancık tarihinde ilk defa arıtılmış suya kavuşacak.

Yıllık 2.7 milyon metreküp kapasiteye sahip baraj, Osmancık ilçesinin 2060 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacı tek başına karşılanacak.

Çalışmalar tamamlandığında Osmancık tarihinde ilk defa arıtılmış içme suyuna da kavuşmuş olacak.

Editör: Haber Merkezi