Çorum İl Genel Meclisi, ilimizde çeltik üretiminin durumu ve üreticilerin sorunlarının tespit edilmesi için bir araştırma yapacak.

Kargı İl Genel Meclis Üyeleri Mustafa Yıldız ve Mesut Tuğrel, çeltik üretiminin ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkısının araştırılmasını istedi.

Yıldız ve Tuğrel, verdikleri yazılı önergede; "İlimizde çeltik üretiminde rekolte ne durumdadır? Çeltik üreticisinin sorunları nelerdir? Çeltik üretiminin ilimiz ekonomisine katkısı ne kadardır? Pazar şartları nelerdir?" diye sordular.

Önergeyle ilgili bir açıklama yapan Mustafa Yıldız, ağırlıklı olarak Kargı, Osmancık ve Dodurga bölgelerinde üretilen çeltiğin ülkemiz ihtiyacının yüzde 10'lık kısmını karşıladığını belirterek, çeltik üreticilerinin arazi toplulaştırması başta olmak üzere birtakım sorunlarının bulunduğunu söyledi.

Yıldız, "çeltik arazileri küçük ve parçalı durumda. Üreticilerimiz zarar ediyor. Toplulaştırma çalışmalarının bir an önce yapılması gerekmektedir" dedi.

Kargı İl Genel Meclis Üyeleri Mustafa Yıldız ve Mesut Tuğrel'in araştırma önergeleri incelenmek ve konuyla ilgili rapor hazırlanmak üzere Tarım Komisyonu'na havale edildi.

Editör: Haber Merkezi