Anne keki, geleneksel Türk kahvaltılarının ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu tarif ile evdeki keklerinizi bir üst seviyeye taşıyabilir, her ısırıkta enfes bir tat alabilirsiniz. Tarifimiz, malzemeleri kolayca bulabileceğiniz ve her adımını rahatlıkla uygulayabileceğiniz şekilde hazırlanmıştır.

Eğer kek yapmayı seviyor fakat istediğiniz lezzeti bir türlü yakalayamıyorsanız, işte size mükemmel bir fırsat! Anne keki tarifi ile kahve ve çay saatlerinizi zenginleştirebilir, ailenizi ve misafirlerinizi bu klasik lezzet ile şımartabilirsiniz. Hazırlaması kolay bu tarif, tüm detaylarıyla birlikte sizlerle.

Pofuduk, yumuşacık ve tam kıvamında bir kek yapmak istiyorsanız, anne keki tarifi tam size göre. Bu tarif ile evde çay saatlerinizi süsleyecek, herkesin bayılacağı kekler yapabilirsiniz. Anne kekinin sırrını keşfedin ve bu geleneksel lezzeti sofranıza taşıyın.

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt (ya da yoğurt)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un

Karadeniz'in meşhur kahvaltılığı: Kaygana tarifi Karadeniz'in meşhur kahvaltılığı: Kaygana tarifi

TARİF

3 yumurtayı karıştırma kabına alalım.
Şekeri katıp mikserle 3-4 dakika çırpalım. olsun
Süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyelim ve çok az tekrar çırpalım.
Tereyağı ile yağladığımız tepsiye dökelim. 150 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Bu anne keki tarifi ile çay ve kahve saatleriniz çok daha keyifli geçecek. Gerek misafir ağırlamak gerekse sadece ailenizle güzel bir sabah geçirmek için ideal olan bu kek, lezzeti ve pofuduk yapısıyla herkesi memnun edecek. Deneyin ve farkı hissedin! Bu tarif, sofralarınızı şenlendirecek ve lezzet dolu anlar yaşatacak. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi