Nişastalı un kurabiyesi, misafirlerinize sunabileceğiniz, pratik ve lezzetli bir tatlı seçeneğidir. Hem hızlı hem de az malzeme ile mükemmel sonuçlar alabilirsiniz.

Evinizde kolayca yapabileceğiniz nişastalı un kurabiyesi, az malzemeyle büyük lezzetler yaratmanızı sağlar. İşte adım adım bu enfes kurabiyeyi yapma rehberi!

Misafirleriniz için hızlıca hazırlayabileceğiniz nişastalı un kurabiyesi tarifi, hem pratik hem de lezzet dolu. Yumuşacık dokusuyla ağızda dağılan bu kurabiyeyi denemelisiniz.

Nişastalı Un Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

½ su bardağı buğday nişastası (mısır nişastası da olur)
3 su bardağı un
1 yumurta
200 gram tereyağı
½ su bardağı pudra şekeri
1 vaniya
1 kabartma tozu

Nişastalı Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Karıştırma için uygun bir kap alın içerisine nişastayı üzerine yumurtayı, tereyağını ve vanilyayı alın iyice karıştırın.

Ardından karışımın üzerine kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyin hamurunuzu oluşturun.

Hamurunuz kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmasına dikkat edin.

Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın yuvarlayarak şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yapışmayacak biçimde dizin.

Daha önceden 160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kontrollü pişirin.

Kurabiyeleriniz pembeleşmeden fırından alın. Soğumaya bırakın.

Soğumuş olan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.

Annelerin mutfak sırları açığa çıkıyor: Nefis Anne Keki tarifi Annelerin mutfak sırları açığa çıkıyor: Nefis Anne Keki tarifi

Nişastalı un kurabiyesi tarifi, çay saatleriniz ve özel günleriniz için ideal bir seçenek sunar. Az malzeme ve basit yapım aşamaları ile herkesin beğenisini kazanacak bu kurabiyeler, mükemmel bir tatlı alternatifi olacak. Şimdi bu tarifi deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın!

Editör: Haber Merkezi