Boşnak kurabiyesi, yumuşacık dokusu ve benzersiz tadıyla Balkan tatlılarının en sevilenlerinden biri. Evde bu lezzeti yakalamak isteyenler için adım adım bir rehber hazırladık.

Balkan mutfağının vazgeçilmez tatlarından Boşnak kurabiyesi, kolay bulunan malzemelerle evde de rahatlıkla yapılabilir. İşte başarı garantili tarifimiz!

Mutfakta yeni lezzetler keşfetmeyi sevenler için Boşnak kurabiyesi, harika bir seçenek sunuyor. Bu tarif ile Balkanların geleneksel tatlarını sofranıza taşıyın.

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti: Tam Ölçülü Kısır tarifi Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti: Tam Ölçülü Kısır tarifi

Boşnak kurabiyesi tarifi

Malzemeler:

1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
6 su bardağı un

Üzeri için:

Toz şeker

Boşnak kurabiyesi nasıl yapılır?

Geniş bir karıştırma kabının içerisine un hariç tüm malzemeleri alın ve güzelce karıştırın.

Ardından unu azar azar ekleyin.

Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Bu sebeple unu ölçülü eklemeye dikkat edin. Kimi malzemede 6 su bardağı un fazla gelebilir.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve şekillendirin.

Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

Hamurların üzerine toz şeker serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kurabiyeler kızarana kadar pişirin.

Boşnak kurabiyesi tarifimizle, Balkanların eşsiz tatlarını kendi mutfağınızda kolayca yeniden yaratabilirsiniz. Bu lezzetli ve yumuşacık kurabiyeler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday. Deneyin ve bu eşsiz tat deneyimini kendiniz görün!